בעיית פרולקטין גבוה - פענוח

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

13/07/2018 | 01:14 | מאת: סיון

שלום רב, בת 36. לפני כחודשים עשיתי בדיקות הורמונליות ונתגלה לי ערך גבוה של פרולקטין (בערך 2200). מאז עשיתי עוד פעמים והערך לא ישתנה. חייבת לציין ששאר הבדיקות תקינות. נשלחתי ע״י רופאת המשפחה לבדיקת mri מוח. היום קיבלתי את התוצאות. כיוון שהתור שלי לאנדוקרינולוג בעוד פחות מחודש, אשמח אם תוכלו לסייע ולהסביר לי עפי פיענוח הmri, מה יש לי בדיוק, ומה דרכי הטיפול שאני צפוייה לקבל לדעתך. להלן סיכום הפענוח: סך בלוטת ההיפוזיה אינה מוגדלת, אך מראה חלקה הימני אינו סדיר ולא תקין. משולב ממרכיב פרא-מדיאלי בעל נפח קטן ואות נמוך אחרי הזרקה, ומרכיב פרא-קברנוטי המדגים אות גבוה ודווקא רושם להאדרה חריגה ו/או מרכיב של אות גבוה מעט גם ב- 1T, יתכן כביטוי למרכיב ציסטי עם סטייה נלווית של גבעול ההיפופיזה. האם מיקרו-אדנומה ציסטית? תודה רבה, סיון

סיוון שלום קרוב לוודאי גידול שפיר קטן שמפריש פרולקטין.הטיפול הוא תרופתי

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת