בדיקת דם לסידן וצריכת תוסף סידן

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

12/07/2018 | 16:02 | מאת: שיר

בת 52 . לפי בדיקות הורמונאליות נכנסת לגיל המעבר. לוקחת על דעת עצמי תוסף של 600 מג סידן משולב עם מגנזיום וויטמין די- .260 יחידות ביום. בבדיקת דם התקבל 8.6 סידן בדם. האם זה אומר שאני לא צורכת מספיק סידן ?האם יש תוסף סידן שמומלץ על האחר והנל שאני לוקחת לא נספג

שיר שלום אין משמעות לערך הסידן בבדיקת דם. רצוי לצרוך כמה שיותר סידן מהתזונה וחשוב לבהדוק רמת ויטמין די בדם ולפי זה לקחת תוסף של ויטמין די

13/07/2018 | 14:05 | מאת: שיר

ראשית תודה רבה על תגובתך המהירה. עשיתי חישוב כללי לצריכת הסידן היומית הגעתי ל600 מג. רוצה לעשות השלמה עם תוסף של קלציום ציטראט. על הטבליות של קלציום ציטראט כתוב שיש בדרכ 250 מג סידן ציטראט. האם כדי להשלים ל1200 צריך להשלים לפי החישוב הפשוט של 2 כדורים ביום? האם לדעתך כדאי לקחת תוסף של קלציום קרבונאט 600 מג במקום?

שוב, עדיף להשלים מהאוכל

13/07/2018 | 20:13 | מאת: שיר

ממש תודה רבה לך על תגובתייך המהירות . ! אני מבינה שאת מעדיפה להשלמות מהמזון. במידה והויטמין די שלי בגבול התחתון. 25 . ואני בת 52 האם עלי לקחת ויטמין די?והאם צריך לקחת אותו לבד בלי סידן במידה ואני משלימה מהאוכל את כמות הסידן הרצויה.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת