מבנה פנים השתנה לעגול יותר

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

15/05/2018 | 14:49 | מאת: רבק

בחור בן 23 הופנה לבדיקות דם ע"י אנדוקרינולוג, עקב שינוי מבנה הפנים, לפנים עגולות יותר (לא יודע אם עונה להגדרה 'פני ירח', אבל הן עגולות משמעותית מבעבר). כילד ונער הפנים היו 'משולשות' יותר וכעת הן עגולות יותר רציתי לדעת האם לדעתך הבדיקות מעידות על תסמונת קושינג או על מחלה/בעיה כלשהי: prolactin (45-375) 468 Testosterone Total (8.4-28.7) 16.2 Hyd.Prog. 0' (0.9-6.6) 4.2 Hyd.Prog. 60' 7.1 nmol/l Cortisol 0' (118-618) 660 Cortisol 30' 763.0 nmol/l Cortisol 60' 944.0 nmol/l DHEA-S (2.17-15.2) 12.4 Androstenedione (0.4-2.6) 3.61 אלו התוצאות, וחלקן כפי שניתן לראות יצאו גבוהות מתחומי הנורמה. האם התוצאות עשויות להעיד על תסמונת קושינג (עקב קורטיזול גבוה), או על מחלה/בעיה אחרת כלשהי (שכן אנדרוסטנדיון גבוה) האם לדעתך יש צורך בבדיקות המשך כלשהן? מה המשמעות של אנדרוסטדיון גבוה? (יצאה אותה תוצאה בשלוש בדיקות רצופות) תודה

שלום רב אין משהו בבדיקות שיכול לאושש או לשלול תסמונת קושינג

16/05/2018 | 01:45 | מאת: המשך

אוקי תודה, האם התוצאות דנן יכולות להצביע על בעיה כלשהי? - שכן יש ערכים חורגים מהנורמה.

שוב, צריך להמשיך את הבירור..

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת