מה זה pta נכתב בתוצאה של על קול .

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

30/04/2018 | 07:15 | מאת: אפרת

עברתי אולטרא סאונד של בלוטת התריס .פעם ראשונה. נכתב שם חשד לpta אבקש לדעת מה זה .התור לאנדוקרינולוגית רחוק. לציין שאני בת 45 לוקחת 25 מג יוטירוקס ליום בחצי שנה אחרונה . ו tsh ירד מ20 ל 4.4 כיום.עדיין לא ממש מרגישה טוב.בתודה מראש

אפרת שלום PTA זו הגדלה שפירה של בלוטת הפרה תירואיד שעלולה לגרום לעליה ברמת הסידן בדם ו/או בשתן. לעיתים קרובות יש חשד כזה ב US אך אין באמת הגדלה. אין דחיפות

01/05/2018 | 08:30 | מאת: אפרת

שלום רב דר ,רציתי למסור מה שנכתב בתשובה בקיצור.בשתי אונות התירואיד בגודל תקין מרקם לא הומוגני נודולרי גס.מימין נודולים סולידים ומשמאל .כ6 ממ בממוצע. באספקט האחורי לטרלי באונה שמאל גוש היפואקוגני כ 10\6 ממ יכול להתאים לpta. נאמר לי בע'פ שעליי לעבור מיפוי. מה דעתך . וגם אם אין בעיה להמתין.בברכה ותודה מראש

02/05/2018 | 18:15 | מאת: אפרת

שלוםנרב ,אם באמת זו הגדלה של הבלוטת פאראתירואיד אז מה הטיפול לזה.תודה. מראש

לרוב ניתוח

02/05/2018 | 19:53 | מאת: אפרת

הרופאה מוכנה לשלוח לבדיקת קלציום ואיסוף שתן. התוצאות יעידו אם זה אדנומה של הפאראתירואיד או לא.?

לא תמיד זה חד משמעי. מציעה לפנות לאנדוקרינולוג

06/05/2018 | 21:18 | מאת: אפרת

שלום רב, האם ידוע על הריון ולידה בגיל 44 כמצבים שבסבירות גבוהה משבשים את פעילות בלוטת התריס?? או גורמים לגוש להופיע בבלוטת התריס? בתודה מראש

לא הבנתי את השאלה

07/05/2018 | 07:13 | מאת: אפרת

הכוונה שאם מצאו במחקרים שבלוטת התריס נפגעה זמנית או הופיעו בה גוש או יותר בעקבות הריון לידה .בגיל מבוגר או בכלל נניח אישה שהתחילה הריון והיה ידוע על גוש ובבדיקה אחרי שנה מהלידה נבדק ונמצא שגדל .או שיבוש בפעילותה. בקיצור האם הריון ולידה הם הגורם לבעיה שלי אולי

לא מובן. הריון עשוי לגרום הגדלה של בלוטת התריס אך לא גורם לגושים

08/05/2018 | 21:30 | מאת: אפרת

דר שלום רב,האם היפותירואידיזם יכול לגרום פתאום. ללחץ דם גבוה שכולל גם דיאסטולי גבוה .לדוג' 135\161 בשילוב עם דופק 56 איטי יחסית וכאב ראש שאחרי זמן די קצר מתאזן חזרה 80\129 69.עם פחות כאב ראש.

תת פעילות משמעותית עלולה לגרום לדופק נמוך אך לרוב לא תגרום לעיית לחץ הדם

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת