תת פעילות בלוטת התריס והריון

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

11/02/2018 | 15:24 | מאת: דנה

שלום ד"ר אבירן -ברק אני בת 30 (בשבוע 6+4) בעלת תת פעילות בבלוטת התריס (גובה 1.70 משקל 70) התחלתי עם מינון של 50מ"ג יוטירוקס לפני כ4 שנים. במאי 2017 עשיתי בדיקת הורמונים ויצא לי TSH 4 וT4 13.1 לאחר מכן בנובמבר 2017 עשיתי שוב בדיקה והtsh שלי היה 13 והT4 היה 17, העלתי את המינון ל100 מג ביום וקיוויתי שהתוצאה תשתפר ומקביל 2-3 שבועות אחר כך נכנסתי להריון, כעת אני בשבוע 6-7 (עוד לא יודעים לקבוע בוודאות) אך בבדיקה שעשיתי בפברואר לפני כשבוע גיליתי שהtsh לא השתנה והוא עדיין גבוה כרגע עומד על 11 והT4 יצא 19.1. היום הייתי אצל אנדוקרינולוגית והיא העלתה לי את המינון ל150 מ"ג אני מאוד מודאגת מהאופציה של התפתחות לא תקינה של העובר, האם יש צורך בבדיקות מוחיות / התפתחויות נוספות לעובר ? האם העובדה שהT4 תקין יכולה להוריד ממני קצת מהדאגה העצומה שאני שרויה בה כרגע?

דנה שלום סביר להניח שלא נגרם נזק משמעותי לעובר וסביר גם שהיתה עליה של ה TSH בתחילת ההריון.מה שחשוב כרגע זה לעלות מינון ולהתאזן במהרה. בהצלחה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת