ערכים לא נורמליים בבדיקות

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

13/12/2017 | 07:07 | מאת: עדי

שלום רב דוקטור. אני כעת בבירור של כאבים בלתי מוסברים ברגל, החשד הוא אוסטאופורוזיס חולפת או אוסטאומה. בבדיקות מעבדה נצפה ויטמיןD נמוך, PTH גבוה וסידן נמוך בשתן. לציין כי התחלתי למוות תוסף של ויטמין די 2000 יב"ל וסידן 1000. האם זה מתאים לאבחנה של אוסטאופורוזיס חולפת? או שאין קשר? בכל מקרה שאלתי את הרופא האורתופד אונקולוג והוא אומר שאין קשר לאוסטאומה במידה וזו האבחנה. בתודה וחנוכה שמח!

עדי שלום חוסר ויטמין D עלול להחמיר אוסטאופורוזיס אך זה וודאי לא הגורם

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת