בלוטת התריס פעילות יתר . בת 30

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

28/11/2017 | 14:23 | מאת: שירי

Tsh 0.02 השאר תקין. מרגישה עיפות . במיפוי חשד לאנדומה טוקסית. הוצע לי טיפול ביןד. האם זה פעילות יתר? גבולית? מה נגרם מכך שנמצב כך שנה? שנה במעקב עד שהוחלט על טיפול. האם זה גורם נזק? כמו כן חומצה פולית ו b12 נמוכים לוקחת ויטמינים.

שירי שלום מדובר ביתר פעילות בלוטת התריס כנראה לפי התיאור שלך- כתוצאה מפעילות יתר של חלק מהבלוטה. הטיפול המומלץ הינו יוד. אם את צעירה ובריאה, ולא בהריון,קרוב לוודאי שלא נגרם נזק.

29/11/2017 | 16:42 | מאת: שירי

מה הכוונה קרוב לוודאי? קראתי שיכול להיות שפעיולת היתר גורמת נזק ללב או ולעצמות האם זה נכון? האם כדאי לבדוק זאת?שוב מציינת שפעילות היתר tsh 0.02 כבר שנה היתר תקין.

ייתכן נזק לטווח הרחוק ולכן יש לטפל. כדאי שתהיי במעקב אנדוקרינולוג

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת