טיפול בלקות שפתית

דיון מתוך פורום  טיפול ב-ADHD, שינה, מיגרנות וחרדה בעזרת נוירופידבק

30/08/2011 | 22:42 | מאת: תמרה

בני בן כמעט 7 עולה לכיתה א. מטופל שנים אצל קלינאית תקשורת בשל לקות שפתית, ריור יתר וקושי בהגייה נכונה ובניית משפטים מורכבים. אני מזהה גם בעיית זכרון לטווח קצר וקושי מסויים בלמידה. נוטה גם לרגישות יתר וסף תסכול נמוך. פרט לכם מאד אינטיליגנט, סקרן ובעל ידע כללי רב. האם השיטה עשויה לעזור? אשמח להבין איך עוזרת לנושא השפתי אם בכלל. תודה, תמרה

תמרה שלום הנושא השפתי כמו גם הזיכרון כמו גם לקויות הלמידה וכן הלאה - כולם יושבים במוח במקומות מסויימים. ליתר דיוק כולם תלויים בתפקוד של רשתות נוירונליות מסויימות. שהרשת לא עובדת מספיק טוב אנו רואים את הבעיה. סביר להניח שהטיפול בנוירופידבק יכול לעזור לחלק גדול מהסימפטומים. אני אומר "סביר להניח" כיוון שמחד יש מחקרים רפואיים מסודרים וטובים על חלק מהסימפטומים שאת מתארת (לקויות הלמידה רגישות היתר, סף התסכול וכן הלאה). מאידך על הנושא השפתי אין מחקרים מסודרים. טיפלתי בעבר בילדים עם לקויות שפתיות מרקע מולד, ובמבוגרים עם קשיי דיבור לאחר אירוע מוחי. בשני המקרים ראיתי שיפור גדול וממשי. השיפור היה כל כך מרשים שקבוצת המחקר שבניהולי, באוניברסיטת בן גוריון, מתחילה מחקר גדול על השפעת הטיפול בנוירופידבק על חולים עם קשיי דיבור לאחר אירוע מוחי. בשורה התחתונה- סביר להניח שאפשר לעזר לילד. אגב את מוזמנת לקרוא כתבה על נושא לקויות הלמידה והטיפול בנויורפידבק בקישור שלהלן (כתבה מ"הד לחינוך"): http://www.neuroclinic.co.il/Articles.php אשמח לעמוד לרשותך בכל שאלה ד"ר דורון תודר

מנהל פורום טיפול ב-ADHD, שינה, מיגרנות וחרדה בעזרת נוירופידבק