בדיקת פיברוסקאן

דיון מתוך פורום  המופיליה

17/01/2016 | 14:48 | מאת: man de hu

שלום רב אני חולה המופיליה. בעברי הפטיטיס סי. עקב תוצאות גרועות בבדיקת תפקודי כבד נשלחתי ע"י רופא כבד במקום מגורי לעשות פיברוסקאן. הקופה דחתה את בקשתי לבדיקה בטענה שאינה נכללת בסל התרופות. מבדיקת חוזר מנכ"ל משרד הבריאות ראיתי שהבדיקה ברשימה עוד מ-2012. האם ידוע על חולי המופיליה נוספים שנמנעת מהם הבדיקה? האם מגיע לחולה המופיליה לעשות הבדיקה במסגרת הקופה? מה ניתן לעשות בנידון? בתודה מראש

ערב טוב לפי הידוע לי פיברוטסקאן בסל- אבל בדיקה אחת בלבד לכל חולה (אם בצעת בעבר- הבדיקה הנוספת לא תאושר על חשבון הקופה). מציעה שמומחה הכבד יבדוק זאת עבורך לגבי חולים נוספים- מציעה שתפנה לעמותה (וועד?) ותברר איתם בהצלחה!

04/12/2017 | 22:53 | מאת: נורמן

תלך לבית חולים אחר. תבקש מכשיר אחר לפיברוסקן. אפילו שווה לשלם בפרטי 620 שח. כך היה לנו. ואז יש אפשרות לקבל את ההוכחה לטיפול בהפטיטיס. למרות שנראה לי שהרחיבו את זכאי תרופה להפטיטיס סי.

מנהלי פורום המופיליה