נשאות המופיליה A? אבחון טרום לידתי?

דיון מתוך פורום  המופיליה

16/01/2012 | 21:44 | מאת: אמה

ד"ר קנת גילי, שלום רב! אני אם לשני ילדים: בן-7.5 שנים ובת- 3.5 שנים. לפני שנתיים לבני היה טרומבוזיס של הוריד הסינוס וכן וריד גוגולרי בעקבות דלקת אזניים חדה עם מסטואידיטיס (אולי אפילו את זוכרת את הילד הזינזי מבאר-שבע?!). לפני מס' חודשים גניקולוג המליץ לי לבצע גם בירור לקרישיות יתר( אני מעוניינת להיכנס להריון שלישי). בבדיקות לבירור טרומבופיליה חזר פעמיים פקטור 8 נמוך-38.9% (הפרש בין הבדיקות 3 חודשים), והמטולוג אמר שכנראה אני נשאית המופיליה A. לבני במסגרת בירור לטרומבופיליה כל התוצאות בגדר הנורמה . אני עדיין לא בהיריון ומאוד חוששת שאם עובר מין זכר יהיה חולה? האם ניתן לבצע אבחון טרום לידתי של הגן? מה עלי לעשות? אולי לשכוח מההיריון השלישי? בתודה מראש ובהערכה רבה!! לפני שנתיים כאשר הגעתי אליך החזרת לי בטחון ושקט, מקווה גם הפעם.

החשש שלך מובן לי אולם מדובר בסיבה נדירה. פקטור 8 נמוך יכול להתקבל עקב סיבות אחרות (למשל: שיטת מעבדה עם רגישות שונה, סוג דם O הפרעת קרישה קלה מסוג וון וילברנד....) מציעה לך לקבוע תור למרכזנו לשיחה ובדיקות דם נוספות (פקטור 8 חוזר במעבדתנו ובירור נוסף ). רק לאחר תום הבירור נוכל לעדכנך במה מדובר.

מנהלי פורום המופיליה