וון וילברנד: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

שאלות ותשובות בפורום המטולוגיה

האם אפשר להידבק ולהדביק, להשתיל מח עצם או לתרום דם? פורום המטולוגיה הוא מהפורומים העמוסים במערכת הפורומים הענפה של דוקטורס, והוא מטפל באחד הנושאים הרגישים והכואבים בעולם הרפואה היום. כמדי פעם, אספנו למענכם כמה שאלות נבחרות מהשאלות הרבות שנשאלו בחודשים האחרונים. ^^1. מה פירוש המושג solid tumor?^^הכוונה לגידולים "מוצקים", כאלה שיש להם מסה מוגדרת, כמו סרטן ריאה, קיבה, מעי גס, שחלות וכיו"ב, להבדיל ממחלות גידוליות שאינו מתבטאות בגוש מוגדר כמו לאוקמיה או לימפומה.^^2. חליתי לפני כשנתיים בלימפומה נון הודג'קין ולאחר טיפולים כימותרפיים ובדיקה מחודשת הכל נמצא תקין ומאז אני במעקב. האם יש סכנה שאדביק את בת זוגי? האם מותר לי לתרום דם?^^לימפומה אינה מדבקת. אינך יכול לתרום דם בשלב הזה.^^3. האם יש סיכון בנטילת כדור אספירין אחד 80 מ"ג לפני טיסה...
ללמוד עוד על וון וילברנד
מחלת פון-ויליברנד: אפשר להתמודד-תמונה

הילד סובל מדימומים גם לאחר שריטה קלה? ייתכן שמדובר במחלה...

מאת: ד"ר נוימן...
17/05/2018
שאלות ותשובות בפורום המטולוגיה-תמונה

האם אפשר להידבק ולהדביק, להשתיל מח עצם או לתרום דם?

מאת: מערכת דוקטורס
07/02/2007
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לוון וילברנד?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

וון וילברנד: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום , אני בת 70 . תוצאות בדיקות הקרישיות שלי הן : פקטור 8 - 187 WWF Von Willebrand Facrtor - 183 פיברינוגן - 500 הוסבר לי שאני בסיכון גבוה לטרומבוזות. אני מטופלת בפלווקס 75 כבר 5 חודשים (שמטרתו למנוע קרישי דם חדשים). שאלתי היא - האם יש טיפול כלשהו בקרישי הדם הקיימים כבר , שיכול להקטין את הסיכון שלי לטרומבוזות ? תודה רבה על העזרה יפה

הבדיקות שציינת לא מעידות בהכרח על קרישי דם ובפני עצמן אינן מהוות אינדקציה לטיפול כלשהו. לא ברור הרקע הרפואי והסיבה להתחלת הטיפול בפלביקס כך שקשה לענות.

תודה רבה על התשובה המהירה . את הפלווקס אני לוקחת לאחר שביצעתי MRI ראש , שהדגים "מספר מוקדים בלתי ספציפיים בחומר הלבן – אבחנה מבדלת עיקרית שינויים אסכמיים עקב מיקרואנגופתיה" . בהמלצת נוירולוגית שעברה על התוצאה הנ"ל . שוב תודה מראש , יפה

שלום, סביבות גיל 5 בזמן ניתוח להסרת שקדים ודימום קשה במהלכו התגלה אצלי (ובהמשך אצל עוד בני משפחה) מחלת דמם כלשהי. כעת אני לפני הריון ורוצה להתכונן אמא שלי זוכרת שמה שאבחנו אז היה מחלת וון ווילברנד, אבא שלי אומר שכמה שזכור לו זה היה קשור לפקטור 11, רופא המשפחה לא מוצא שום תיעוד בקופח (חלפו 30 שנה...) תוכלי להגיד איזה בדיקות אני צריכה לעשות כדי לדעת בוודאות ממה אני סובלת ובדיקות שרלוונטיות להמלצות ללידה,כדי שכשיגיע הצור להמטולוג יהיה לו את כל המידע הדרוש? איזה בירור עלי לבקש מרופא המשפחה? מאוד אודה!

הבדיקות לאבחנה של מחלת וון וילברנד הן בדיקת Ricof וvwf antigen. לרב מבוצעות דרך המטולוג.

שלום ד"ר, תמיד סבלתי מדימומים חזקים ומוסת ארוכה. לפני כחצי שנה (וכחודשיים לאחר סיום הנקה) קיבלתי וסת של 19 ימים! (וביום ה 16 היה לי דימום חזק במיוחד שגרם להכתמת הבגדים תוך פחות מחצי שעה מהחלפת פד). יש לי התקן מירנה מזה כשנה וחצי (התחלתי את השימוש בו עוד כשהנקתי). לאחרונה התגלתה לאחותי תסמונת וון ויליברנד. ערכתי גם בדיקת קרישיות, והיא יצאה תקינה (קרישה איטית, אך איני סובלת מהתסמונת). שאלתי היא- עוד בטרם בדיקת הקרישיות, הרופא המליץ על נטילת גלולות בנוסף למירנה. אני מעט חוששת. האם עליי לבדוק עוד משהו? תודה מראש!

שלום לך, בתמונה שתיארת חסרים לי נתונים רבים כגון גילך, משקלך, בריאותך, מחלות במשפחה בכדי להמליץ על טיפל כל שהוא בוודאי גלולות שהיא טיפול העלול גם להחמיר את מצבך בשימוש לא מושכל. כדאי לפנות לרופא מומחה בתחום

תודה רבה על תגובתך! אני בת 33, בריאה (בדיקות דם ובדיקות שגרתיות תקינות), משקלי כ 60 ק"ג (BMI ממוצע ותקין), ללא מחלות ידועות במשפחה (פרט לאחותי כפי שציינתי בשאלתי). ההמלצה לגלולות היתה מרופא הנשים. האם יש צורך ברופא מומחה בתחום מסויים ברפואת נשים או שכוונתך להתייעצות עם רופא נשים?

שלום לך פרופ' תדיר. נתקלתי בשאלה פה בפורום לגבי שימוש בהקסאקפרון ולא המלצת שימוש ממושך בתרופה (במצב של שרירנים אצל השואלת). לאחרונה אובחנתי בתסמונת וון וויליברנד וקיבלתי הקסאקפרון לשימוש בזמני דימום וסתי מוגבר. שאלתי היא, האם גם במצב זה קיים סיכון בשימוש ממושך בתרופה? יש לציין שעוד לפני האבחנה, אני עם התקן מירנה מזה כשנה וחצי, והדימומים עדיין היו ארוכים וחזקים.

הקסהקפרון אינו טיפול המשכי למיומות. הוא טיפול קצר מועד לפתרון בעיה של דימום עד אשר נעשית אבחנה מדוייקת של גודל ומיקום המיומה, לצורך החלטה על טיפול של ממש. גם מירנה אינה טיפול למיומות אלא רק טיפול לדימום המסייע במיומות במקרים מסויימים. הדבר נכון במיוחד במצב בו עד מחלת רקע המטולוגית (דם). ולכן, כל נסיון לקבל החלטות על בסיס לימוד מהאינטרנט אינו נכון. הרבה פרטים חסרים בשאלתך ולכן לא ניתן לתת מענה יותר ממוקד לבעייתך.