אלטרול או פרוזק

דיון מתוך פורום  בריאות הנפש

31/10/2012 | 21:53 | מאת: אלון

לד"ר ברבר, שלום. אני מקבל אלטרול במינון גבוה 150 מ"ג ליום, וביחד איתו גם אסיוול 5 מ"ג פעמיים היום, ותרופות אנטי פסיכוטיות: ריספרדל 4 מ"ג, פרפנאן 8 מ"ג וזריקת פלודקאט 50 מ"ג אחת לחודש. יש לי התלבטות בין אלטרול לפרוזק: כמות האלטרול שאני מקבל תזיק לתפקודי כבד בעתיד אם אמשיך איתה? (מקבל את האלטרול כבר 20 שנה במינון הזה)או שכדאי לעבור לפרוזאק? האם גם פרוזק צריך מינון גבוה כזה כדי שארגיש טוב?האם תזיק פחות לתפקודי הכבד? (כעת תפקודי כבד תקינים, אך ידוע שבסופו של דבר כשמגיעים לגיל מבוגר כל התרופות שלוקחים פוגעות בסופו של דבר בכבד ולכן רצוי להפחית אותן למינימום. כפי שציינתי כמות האלטרול גבוהה. עוד שאלה: האם מעבר מאלטרול לפרוזק עלול לגרור איתו תופעות לוואי שיימשכו הרבה זמן (אני מקבל אלטרול כבר 20 שנה ומעבר לפרוזק ביום אחד אחרי תקופה כה ארוכה עם אלטרול מדאיג אותי. אני מבקש את חוות דעתך.

ניתן לעבור לפרוזק המינון המומלף הינו עד 40 מג לפי האבחנה או יותר ,מציע לעשות בדקות דם לתפקודי הכבד פעם בחצי שנה ,בכל אופן בכל שינוי אנא התיעץ עם הפסכאטר

מנהל פורום בריאות הנפש