בחירת כדור לקשיי הרדמות

דיון מתוך פורום  בריאות הנפש

14/05/2020 | 17:22 | מאת: חסוי

שלום , אני מטופל כבר שנים ב SSRI , בנוסף במקרים דיי דחופים של חרדות אני נוטל קלונקס - ממש לא באופן קבוע וללא תלות. כמות הקלונקס שאני נוטל (בתדירות לא גבוהה) הוא מינון לא גדול - בין חצי כדור ברוב הפעמים לכדור שלם ( כדור כתום 0.5mm) בזמן האחרון (כנראה שיש גם קשר למצב הנוכחי של הסגר) , יש ימים שמאוד קשה לי להירדם , ממש עד 3 או 4 בבוקר. למניעה של מצב כזה אני נוטל בחודשיים האחרונים בתדירות גבוהה יותר קלונקס (מינונים שציינתי) שעתיים לפני בשינה , זה עוזר לי מצויין. השאלה שלי היא , אם אני לא מרגיש לחץ או חרדות במשך היום , ונראה שכרגע הבעייה העיקרית שלי היא בשינה , ניתן ליטול במקום בונדורמין ? אני יודע שהוא מותאם יותר לשינה… האם הוא ממכר יותר מהקלונקס ? האם הוא עדיף לי למקרה הזה ? אציין שחשוב לי לא להיכנס לתלות בכדור כזה או אחר , אני לוקח את זה רק לעבור את התקופה הזאת …. מה מומלץ ?

אם בעיית השינה היא כתוצאה מחרדה אז עדיף קלונקס , כל כדור ממשפחה זו ( קלונקס , לורבאו בונדרמין וכו ) עלול לגרום לתלות תחת שימוש ממושך .

מנהל פורום בריאות הנפש