הרכב תרופתי - איזון חרדה

דיון מתוך פורום  בריאות הנפש

03/10/2019 | 13:31 | מאת: אורי

אני בן 36 מאובחן כסובל מהפרעת חרדה כללית ו-OCD. מטופל 8 שנים אצל פסיכיאטר פרטי בויפאקס XR במינון 150 מ"ג וקלונקס 3 מ"ג קבוע (תרופות הקו הראשון כמו ציפרלקס, פקסאט, רסיטל, רמרון לא סייעו לי). מצבי היה טוב אך בשנה וחצי האחרונה, מצבי הוא שאני במצב חרדה רוב הזמן למרות הטיפול הקבוע. הפסיכיאטר אומר שה-OCD מגביר חרדה ואני זקוק לטיפול CBT ב-OCD ובנוסף כאשר רמת החרדה עולה אז לקחת נקודתית תוספת 0.5 מ"ג קלונקס בנוסף להרכב התרופתי הקבוע. ניסיתי להתנהל ככה כחודש וחצי וכאשר אני לוקח קלונקס כתוספת נקודתית בעת חרדה זה אכן מקל למשך יום או לכל היותר יומיים ואז החרדה חוזרת ומחמירה... בטיפול CBT אינני מצליח להתקדם כי החרדה מפריעה לי ואני חש תמיד "לא רגוע". נוסו שילובים תרופתיים רבים טרם "הנוסחה הטיפולית" ומדובר בכנראה במצב מורכב הדורש מיומנות. אינני מצליח להרגיש חופשי ומשוחרר וזה משפיע לרעה על כל תחומי החיים... לאור זאת, האם יהיה נכון לפנות לפסיכיאטר דרך קופת חולים או פסיכיאטר יועץ בכיר? חשוב לי שישמעו אותי ברוב קשב וינתחו נכון את המצב והטיפול התרופתי המוצע. שאלה נוספת היא,האם כאשר ויפאקס XR במינון 225 מ"ג לא עזר ולא הרגיע האם יש סיכוי משמעותי שמינון 300 מ"ג (שהוא כבר רישמית מעל המקובל להפרעות חרדה) יכול לסייע?

לפעמים ניתן להוסיף פרפנן ואו ריספרדאל להקלת הסמפטומים של OCD

מנהל פורום בריאות הנפש