**** ocd ?? ילדה בת 5****

דיון מתוך פורום  בריאות הנפש

01/07/2018 | 14:32 | מאת: הילה

בת 5 וחצי , בספטמבר תעלה לכיתה א, לפני חודש התחילה לומר שיש לה פיפי כל שנייה והייתה הולכת לשירותים, תרבית שתן תקינה אולטרסאונד כליות תקין. הרופאה אמרה אולי פסיכולוגי, לתת לזה זמן. אחרי שבועיים עניין הפיפי דעך והתחלף בשטיפת ידיים אובססיבית ( כל כמה דק) היא גם כל שנייה שואלת זה בסדר שנגעתי פה ( ספא , כיסא, אח שלה) לשאלה למה שוטפת למרות שהידיים נקיות היא עונה יש לי הרגשה שאני צריכה לשטוף או שהיא נגיע באף או בטוסיק. שאלתי היא האם זה ocd או שזה יכול להיות מתח או חרדה בגלל העלייה לכיתה א ואיך עליי להתנהג איתה? מה לענות? לאפשר לשטוף ידיים או לא? וכמה זמן לתת לזה לפני פנייה לרופא פסיכולוג/ פסיכיאטר?

זה יכול להיות חלק מריטואל של הגיל . אם זה לא פוסק אנא התייעצי עם פסכולוג ילדים תודה

02/07/2018 | 13:23 | מאת: הילה

כמה זמן לתת זה ? לפני שפונים לפסיכולוג

לאחר כחודש לערך

מנהל פורום בריאות הנפש