שאלה בנוגע לפיזיותרפיה וזריקת אפידורל

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

14/12/2011 | 14:33 | מאת: סמדר

שלום רב לכם.לפי צילומי הרנטגן+מימצאי ct ע"ש צווארי גבי ומותני ולפי הבדיקה של אורתופד,אני סובלת מסיאטיקה.כאבי גב מקרינים לרגליים,בעיקר רגל שמאל.תחושת זרמים ומכות חשמל מתחת לבטן הקטנה וגם תחושת צריבה שרפה ונימולים בקרסוליים וכפות רגליים וגם באצבעות הרגליים תחושת דקירות ומכות חשמל,בעיקר ברגל שמאל.עד כה קיבלתי טיפולים שונים בהירופרקטיקה כולל דיקורים סיניים,פורמולה סיאטיקה ותרופות לכאב ממקור עיצבי לכאב נוירופתי וגם זריקות וולטרן טרמדקס ודיפרוספן,לא עזרו להקל על כאבים ותחושות להוציא מגופי מראשי כאבים ותחושות,מהם אני סובלת בכל שעות היממה ובכל מצב בעמידה הליכה ישיבה שכיבה.בלילה אני נירדמת באמצעות בונדורמין.אתמול ביקשתי מאורתופד וקיבלתי שתי הפניות לשבוע הבא,למרפאת כאב לצורך זריקת אפידורל ולפיזיותרפיה.לדעתכם הערכתכם,טיפולי פיזיותרפיה וזריקת אפידורל עשויים להקל על כאבים ותחושות במקומות שציינתי? מי מחליט/ה איפה בדיוק באיזה מקום להזריק לי אפידורל? זריקה אחת או יותר באותה עת? זריקת אפידורל בגב תחתון,עשויה להקל על כאבים ותחושות בקרסוליים וכפות רגליים? אני חוששת שלא יתנו לי זריקת אפידורל במקום הלא נכון.אני חשה בכאבים חזקים בשני מקומות בגב תחתון. מתי יגיע הזמן הזה ללכת לישון בלילה להירדם ללא כדור שינה.קשה לי,הגוף והנשמה סובלים.

שלום סמדר, לא אוכל לענות לך לגבי זריקת אפידורל כי זה לא בתחום הפיזיותרפיה. לגבי פיזיותרפיה, קשה לי לקבוע האם זה יועיל. את צריכה לגשת לפיזיותרפיסט. את תיבדקי ויוחלט על אופי הטיפול. צריך גם להתייחס לקשיים בתפקוד ולא רק לכאבים. כאשר כאב נמשך תקופה שמעל לשלושה חודשים,מקור הכאב איננו רק באיבר עצמו (הגב, הרגליים) והוא נצרב באזור הכאב במוח. הטיפול צריך להיות מכוון גם לשיפור התפקוד, אז ניתן לראות גם תוצאות חיוביות לטיפול. הפיזיותרפיסט יקבע יחד איתך מטרות לשיפור התפקוד ותקבעו תוכנית להגת המטרות. בהצלחה !

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי