ספונדילוליזיס בגיל צעיר

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

20/02/2016 | 19:32 | מאת: נתנאל

שלום רב! בן משפחתי (16) סובל כבר כשנה מספונדילוליזיס (וסדק) בחוליה בתחתית הגב. הדבר גורם לכאבי גב בתזמונים משתנים, ומביא להתנתקות מפעילויות חברתיות / טיולים בביה"ס וכד'. בן המשפחה פנה ל2 אורטופדים שהמליצו לו על חגורת גב + פיזיוטרפיה אך הדבר מסייע קלות בלבד. האם יש אלטרנטיבות אחרות מומלצות? נראה שבגיל 16 לא כדאי לבצע ניתוח שע''פ מה שקראנו - עלול לגרום לתקופת החלמה ממושכת ולא תמיד פותר את הבעיה. רוב תודות מראש!

שלום נתנאל, יש חשיבות לחיזוק שרירי הגב כדי להפחית את העומס ולהקל על הכאבים. אני ממליץ על שחייה לצורך חיזוק שרירי הגב. בנוסף לכך יש לבצע את התרגילים המומלצים על ידי הפיזיותרפיסט באופן קבע. השפעת התרגול והשחייה ניכרת כעבור 3-4 חודשים ולכן יש להמתין בסבלנות והלתמיד. בהצלחה!

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי