שבר ניתוק

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

12/07/2015 | 06:30 | מאת: טליה

שלום רב, לפני שבוע טיפסתי על גדר גבוהה ובמהלך הטיפוס כנראה נחבלתי בכף הרגל (לא זוכרת שקיבלתי מכה, אבל מיד לאחר הטיפוס החלו כאבים חזקים והתקשיתי לדרוך עליה). ניגשתי להיבדק ובצילום ראו שבר ניתוק בבסיס אצבע 4. הרופא קיבע לי את האצבע, עבר שבוע מאז, אבל אני עדיין סובלת מכאבים חזקים בדריכה ומתקשה להניח אותה על הריצפה. מה הצפי להחלמה? ומה ניתן לעשות כדי לעזור להחלמה? מתי אוכל לשוב לפעילות רגילה? (אני מאתמנת ביוגה...) ומה זה בכלל שבר ניתוק? טליה

12/07/2015 | 07:41 | מאת: ירון טילינגר

בוקר טוב . שבר ניתוק הוא שבר בקצה העצם במקום בו נאחז גיד . כשהיג נמתח בורה חזקה הוא תולש איתו חתיכה מהעצם שבה הוא נאחז וכך נוצר השבר . תוכלי לראות מידע על הנושא באינטרנט , למשל כאן - http://www.consultantlive.com/articles/acute-ankle-injuries-part-1-office-evaluation-and-management ככול שבר גם שבר זה מחייב מנוחה על מנת לתת לעצם להחלים ולאפשר לגיד להתחבר בצורה טובה לעצם במקום בו הוא אמור להתחבר . משך ההחלמה תלוי בחומרת השבר ונע בין 3 ל6 שבועות לאיחוי מספק על מנת לשאת משקל עם איזור השבר , אך הכול תלוי במקרה הפרטי שלך ובהתקדמות של ההחלמה . לעת עתה - אין טעם להכאיב ולדרוך בכוח . יש טעם בהנעה מרובה של מפרקי האצבעות וכף הרגל כמו גם הברך הירך אך בלי כאב חזק . אני מעריך שתוכלי לחזור לפעילות עד חודשיים שלושה מהיום . בכול שאלה פרטנית - הרופא המטפל הוא הכתובת והוא מבצע מעקב . רפואה שלימה ירון טילינגר פיזיותרפיסט - מכבי שרותי בריאות .

12/07/2015 | 15:48 | מאת: ריקי

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי