בעיות בכף-הרגל, אזור עליון.

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

02/06/2015 | 01:36 | מאת: שולי.

שלום רב בן 37 בריא בד"כ, 95 ק"ג, 1.84 ס"מ. מבנה גוף בינוני. מודע לעניין בריאות והכושר. למרות שבשנים האחרונות העליתי כמה קילוגרמים במשקל. בשנה החולפת, כל יום בעת קימה מהמיטה כף רגלי השמאלית העליונה, היינה מכווצת מה שמצריך כל בוקר להפעיל עליה, מן לחץ תוך כדי דחיפתה בחוזקה ברצפה עד שנשמע מן קנאק חלש שמסדר את המצב, (כל בוקר אני פותח את היום בצורה כזאת ולפעמים זה גם קצת כואב ולא נעים), במשך היום לעתים מלווה אותי בכאבים קלים כגון שברי הליכה... לפעמים קורה גם אחרי ישיבה רציפה למשל בעת צפייה בטלוויזיה, משהו שלא היה לי בעבר וכאמור קורה לי יום יום כל בבוקר, עבודתי מלווה בישיבה, אבל לפחות פעם פעמיים בשבוע יוזם הליכות בן שעה קלה לשעה וחצי, עם נעלי ספורט נוחות ריצה-הליכה. האם מוכרת לכם תופעה זאת? מה עליי לעשות כדי למגר תופעה זו? נ.ב. עושה תרגילים קלים לאחר מכן בבוקר -תוך כדי עמידה על מוט משקולת -מתפס ומחליק על המוט, (מן תרגיל שמשתמשים בד"כ לפלטפוס). תודה מקרב לב על העזרה וההכוונה..

שלום שולי נראה שהמתיחות שאתה עושה מתאימות להפגת הכאב בבוקר. במהלך היום אתה יכול לעסות את כף הרגל היחפה בעזרת כדור טניס. מומלץ שבזמן הישיבה תניע את כף הרגל בצורה סבובית ובתנועות מעלה ומטהובנוסף לקום ולעמוד מדי חצי שעה לפחות ולעלות על האצבעות למשך מספר פעמים. מומלץ שתפנה לפיזיותרפיסט לצורך אבחון והדרכה וטיפול.

02/06/2015 | 15:16 | מאת: שולי.

וואו, אין מילים תודה רבה, אעשה ואאמץ את כל מה שרשמתה!!

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי