גמישות יתר

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

13/11/2014 | 13:31 | מאת: גמישה

שלום, אני סובלת מאז ומתמיד מגמישות יתר המתבטאת גם בכפות הידיים ובאצבעות הידיים כמובן. לאחרונה אני עובדת שעות ארוכות מול מחשב, דבר הגורם לכאבים ותחושת חוסר נוחות באצבעות. האם ישנה דרך לתרגל את האצבעות כדי שאוכל להחזיק אותן בעת ההקלדה בצורה נכונה יותר? האם פיזיותרפיסטים מטפלים בבעיה מסוג זה? הבעיה מעיקה מאוד, משום שעצם ההקלדה גורמת לכיפוף חריג ומוגזם של האצבעות. תודה.

שלום, ראשית, אני ממליץ לך לבצע תרגילי מתיחות לאצבעות ולכפות הידיים מדי חצי שעה וכל שעה לקום למתוח את הידיים ולבצע תנועות סבוביות על מנת להזרים את הדם ולשחרר את השרירים ואת העומס על המפרקים.כמו כן כדאי ללחוץ על כדור גמיש מגומי\סיליקון לצורך חיזוק השרירים בכפות הידיים. בנוסף לכך יש צורך בהתאמה ארגונומית של סביבת העבודה אלייך. תוכלי להתייעץ עם פיזיותרפיסט בנושא. קיים ציוד ארגונומי שמטרתו להפחית את העומס על מפרקי כפות הידיים והאצבעות. בהצלחה.

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי