קרע בשריר הירך הקדמי

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

12/11/2013 | 20:18 | מאת: דני

שלום רב, בן 35. לאחר משחק כדורגל הרגשתי רגישות בירך הקדמית. ללא שטף דם במקום. ביצעתי בדיקת אולטרא סאונד שתוצאותיה להלן: "הבדיקה מכוונת לאספקט קדמי של ירך ימין הודגם עיבוי של שריר הרקטוס פמוריס עם מרקם היפר אקוגני ולא הומוגני עם איזור היפו אקוגוני בתוכו באורך של 3 ס"מ. התמונה יכולה להתאים לקונטוזציה של השריר עם קרע בתוכו." מה זה אומר? האם מדובר בקרע משמעותי? אינני מרגיש כאב בהליכה ורגישות קלה ביותר בזמן ריצה. מתי אוכל לחזור לאימונים? אודה לעצתך. דני

13/11/2013 | 13:29 | מאת: ירון טילינגר

שלום רב . אכן ההדמיה מראה נזק לשריר הירך הקדמי. בנוגע לחומרת הקרע אני ממליץ להתייעץ עם אורטופד . בכול מקרה אין מניעה לבצע פעילות שאיננה מעלה כאב ליותר מרמה קלה כול עוד הכאב מוגדר כרגישות קלה ויורד לאחר הפעילות נתן לבצע ללא חשש. באם הכאב מתגבר יש להוריד עצמימות ולקרר את המקום. אני ממליץ להתחיל פיזיותרפיה שתכלול בדיקת כח וגמישות ותתאים תרגול על מנת להגיע למצב של שריר חזק וגמיש שלא יגביל אותך בפעילות מאומצת. בברכה . ירון טילינגר. פיזיותרפיסט

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי