מניעת צליעה אחרי חודשיים וחצי גבס

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

05/11/2013 | 21:03 | מאת: אור

שלום. בעקבות פציעה באימון ושבר שנקרא "ענף ירוק" שמו לי גבס ארוך (מעל הברך) ואחרי 7 שבועות קיצרו לי אותו ואמרו לי להתחיל לדרוך עליו עכשיו יש לי 3 שאלות 1. אחרי שקיצרו לי תגבס לגבס קצר הופיעו לי כאבים בברך כשאני מקבל אותה או שאני מנסה למתוח אותה ממש חזק (כבר עבר שבוע מאז שקיצרו לי אותו) 2.אחרי שיורידו לי אותו לגמרי זה היה שבוע לפני החתונה של אחותי ורציתי לדעת אם זה אפשרי שאני כבר לא יצלע אחרי שבוע שלם מהורדת הגבס ואם כן איזה תרגילים מומלץ לי לעשות כדי לחזק את הרגל ואת השרירים ולמנוע צליעה 3. הרופא שאמר לי להתחיל לדרוך הוא אמר לי שאחרי בערך עשרה ימים אני צריך לדרוך דריכה מלאה עכשיו השאלה שלי היא אם הכוונה שלו בדריכה מלאה זה ממש ללכת עם הגבס בלי קביים שאני בתוך הבית?

אור יקר, הכאבים בברך יחלפו בתוך מספר ימים, אל דאגה. מומלץ שתקפל אותה ותיישר אותה עד לתחושת כאב קלה ותחזור על זה כל שעתיים, עד שהתנועה תשתפר. אני ממליץ שתפנה לפזיותרפיסט לאחר הורדת הגבס. הוריך יכולים לתאם עבורך תור מבעוד מועד. תתחיל בדריכה על קצות האצבעות ובהדרגה על כל כף הרגל בעזרת הקביים. מקווה שתוכל לרקוד בחתונת אחותך- לפחות בשירים השקטים יותר(: בהצלחה

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי