שריר תפוס בשוק הרגל

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

04/09/2013 | 15:59 | מאת: אילן

ד"ר ירון ושרון שלום,שמי אילן בן 41 יום שני האחרון חזרתי מאימון הריצה שלי הרגיל.עשיתי מתיחות לפני האימון ואחרי.התקלחתי,אכלתי ונשכבתי לנוח לאחר כחצי שעה של מנוחה נתפס לי השריר בשוק תוך כדי הכאב קמתי ושמעתי רעש מהרגל כנראה השריר השתחרר ולא בצורה טובה.כואב לי ואני כבר יומיים מחמם את המקום ומורח וולטרן עדיין כואב לי בהליכה בשריר השוק מה עושים?ומה קרה לדעתך?חג שמח ושנה טובה!!!

08/09/2013 | 07:32 | מאת: ירון טילינגר

שלום רב . כאב באספקט האחורי של השוק יכול לנבוע מ : 1- שריר התאומים . ( יתכן היתפסות ויתכן קרעים ברמות חומרה שונות. ) 2- העצב הטיביאלי האחורי במעברו בשוק. 3- כאב מוקרן מהגב התחתון . 4- מנח קרסול לא תקין הפוגע המעבר הכוחות והעומסים דרך השוק. האפשרויות הסבירות ביותר לדעתי הן ששריר התאומים ניתפס או קרע בדרגה כול שהיא . לעת עתה- נסה לעשות מס'"ג עדין לשרירי השוק האחורית . נסה לבצע מתיחות עדינות ( מצורף קישור לתרגילים לדוגמא) http://www.med.umich.edu/1libr/sma/sma_xankspra_art.htm באם הכאב לא עובר תוך שבוע גש לרופא והתחל ברור מסודר כולל בדיקת US לשרירי השוק . רפואה שלמה ירון טילינגר – פיזיותרפיסט מוסמך מכבי בני ברק.

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי