ציסטה באזור פופליטאלי

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

29/08/2013 | 09:55 | מאת: גרי

שלום בגלל כאבים בשוק רגל ימין הופניתי לאולטרה סאוד. בבדיקה נמצא ציסטה באזור פופליטאלי ללא עדות לבייקר. ברצוני לשאול מהו הטיפול היעיל ? האם מותר לי לאור הממצא לרכב הרבה באופניים ? האם נדרשת פעילות גופנית אחרת לטיפול בבעיה ומהי ?

29/08/2013 | 10:18 | מאת: ירון טילינגר

שלום רב . ציסטה ע"ש בייקר היא מצב בו יש הצטברות של נוזלים בחלל הברך האחורי . מפרק הברך מכיל שקיות סיכוך הנקראות בורסות , תפקידן לשפר את יכולת התנועתיות של המפרק. לעיתים ובעיקר בילדים אחת מהבורסות מתמלאת בנוזלים יתר על המידה . במבוגרים נפוץ יותר מצב בו עטיפת מפרק הברך (קפסולת המפרק) עוברת הרניה ובוקעת החוצה ממקומה עקב התמלאותה בנוזל בכמות מוגברת. הסיבות במבוגרים רבות וכוללות מצבים כגון: שינויים ניוונים במפרק מחלות מפרקיות שונות מצבים בהם מופעל עומס חריג על הברך נזקים מניסקיאלים נזקים לסחוסים המפרקיים. ועוד. הטיפול הראשוני כולל בד"כ ניקוז של הנוזל העודף ע"י רופא בהתאם לכמות ולאי הנוחות הנגרמת ממנו. בהמשך במכון פיזיותרפיה מחפשים את הסיבה לבעיה ובהתאם לממצאי הבדיקה מתאימים טיפול שמטרתו להחזיר את הברך לתפקוד מרבי. הדבר מושג ע"י שיפור פרמטרים רבים כמו כוח / טווחים/ שיווי משקל סטטי ודינאמי/ ועוד. הדרכה למנחי עבודה בריאים גם באה בחשבון בהתאם לממצאי הבדיקה וכן תרגול הביתה לסיכום – יש מה להיעזר בפיזיותרפיה להחזרת היכולת לתפקד בצורה שוטפת לאחר מצב של גרוי כואב בברך . גש והתחk טיפול . רפואה שלמה ירון טילינגר-פיזיותרפיסט מוסמך מכבי שרותי בריאות

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי