שחקן כדורסל פצוע מזה שנה וקצת...

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

12/06/2013 | 22:44 | מאת: מיכאל

שלום ד"ר הנני בן 25. לאחר שנה וקצת שאני לא משחק שבה עברתי ניתוח ארטוסקופיה שראו פגמים סחוסיים ושייפו אותם וכן עשו קיצור של הריטינקולום(כאב בצד החיצוני של הברך) דבר אשר לא עזר לשיפור והכאב נשאר אותו הדבר,עשיתי MRI שיצא ממש תקין המשיך לי כאב בצד החיצוני של הברך הוחלט לעשות שוב ניתוח ארטוסקופיה פלוס שיחרור גיד הITB ביצעתי ניתוח ITB RELEASE . השאלה שלי היא כזאת? 1)האם אחרי הניתוח זה בסדר שאני ממש מרגיש את הפציעה שהית לפני הניתוח משום שהם פצעו את האזור? 2)ואני סך הכל יומיים אחרי וכבר מרגיש נוח בכיפוף ויישור הברך,הנפיחות יורדת לאט לאט,מופיע אך ורק כאב באזור הITB האם זה מה שאני אמור להרגיש או שמשהו אחר?ואיזה תרגילים כדאי לי לעשותב בפיזיוטרפיה? תודה.

שלום מיכאל, זה סביר מאד שתרגיש כאב יומיים לאחר הניתוח. משך ההחלמה הראשוני של הרקמה המנותחת עשוי להמשך כחודש-חודש וחצי. בתקופה זו יש לבצע תרגילים לחיזוק השרירים באופן מדורג וזאת על פי הנחייה של פיזיותרפיסט. אני מציע שתפנה בימים הקרובים לפיזירפס באזור מגורייך. בהצלחה !

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי