•קרע בשריר הגסטרוקנמיאוס

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

31/01/2013 | 13:38 | מאת: מיכל

לאמא קרע מ-7.1.13, באולטרסאונד מ-17.1 :מודגם קרע בשריר הגסטרוקנמיאוס המדיאלי בגובה ובצמוד לשריר הcelius בעל אורך של כ-54 מ"מ, תהליך היפואקוגני בתוכו שמייצג המטומה בשלבי התנזלות. פרט לכך לא הודגמה פתולוגיה. דרושה הערכה אורתופדית להמשך טיפול ומעקב. (נכון להיום יש שיפור משמעותי, עדיין לא יכולה לדרוך דריכה מלאה על הרגל, צליעה קלה) פיזיוטרפיסט ביקש שאעביר מכתב לאורתופד שבו פירט דרך טיפול שהוא ממליץ: חיזוק איזומטרי, הדרכה ארגונומית, גירויים חשמליים וחימום וביקש שאוודא עם אורתופד שהטפול נכון - הוא לא בטוח מה עדיף לבצע - בגלל שכתוב בסיכום אולטרסאונד שדרושה הערכה אורתופדית. הייתה אצל אורתופד קופ"ח (מנהל יחידה ארתרוסקופיה ופגיעות ספורט בבי"ח) ב- 11.1 - המליץ לעשות פיזיותרפיה מיד הייתה ב-14.1 אצל אותופד בכיר פרטי (פרופ -מנהל מחלקה אורתופדית בבי"ח ידוע)) שאמר שחימום בשום פנים ואופן לא מתאים ולא המליץ בכלל לעשות פיסיותרפיה (עד סוף ההחלמה). אשמח לשמוע את דעתך - האם רצוי עכשיו לעשות פיזיותרפיה ואיזה טיפולים?

שלום מיכל, אני בהחלט ממליץ על ביצוע פיזיותרפיה באופן מיידי. הטיפול לרוב כולל עיסוי ומתיחות עדינות, שימוש באולטרסאונד טיפולי ותרגילים לחיזוק מדורג של השריר ושרירים נוספים. אין חשש לנזק מהטיפול !

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי