ספינה ביפידה L5

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

20/12/2012 | 16:11 | מאת: אור

לא פעם אני מתחבטת בשאלה מה נכון עבורי מבחינת פעילות גופנית כי לא מעט פעמים יוצא שאני מנסה חוגים שונים ואח"כ סובלת נורא מכאבי גב תחתון. ישיבה ממושכת שמעל שעה (כמו למשל נהיגה שלא מאפשרת לי לקום באמצע) גורמת לי תמיד לכאבים קשים. לאחרונה המורה שלי ליוגה המליצה לי להתייעץ עם איש מקצוע מה נכון כשיש ספינה ביפידה שאולי אני מסבה לעצמי נזק בפעילות וכיוון שלרופא אורתופד שהתייעצתי איתו אין מושג אז פונה אני כאן ואודה על המלצתכם. אגב הליכות עושות לי טוב, אבל האם ישנם אימוני כושר או חוגים שיכולים לעזור לי לחזק את הגב ולהפחית בכאב שמציק. אודה על כל הערה/הארה שתעזור לי.

23/12/2012 | 10:18 | מאת: ירון טילינגר

שלום רב . ראשית לגבי הליכה - פעולה מצויינת לכול הגוף וגם לגב כשנעשית בקצת מספיק מהיר . ההליכה כוללת תנועת סיבוב עדינה לגב וחמחקרים מראים שמי שעוסקים בפעילות גופנית אירובית מתונה חצי שעה בים סובלים פחות מכאבי גב וכאבי שלד בכלל. אני ממליץ להגיע ליועץ פעילות גופני במכון פיזיותרפיה . מעבר לכך לגבי התעמלות אני מליץ להגיע לבדיקת גב מלאה שתכלול תוכנית תרגול וכן בדיקה של הפעילות הגופנית שלך וההתאמה שלה לבעיית הגב . בהחלט יתכנו תרגילים שכדאי לבצע אחרת ואת ההתאמה הזאת תעשי בבדיקה במכוןהפיזיותרפיה . בברכה . ירון טילינגר. פיזיותרפיסט .

23/12/2012 | 19:15 | מאת: אור

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי