נקע בקרסול

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

15/10/2012 | 10:34 | מאת: יעל

שלום, אני בת 45, לפני 12 יום נפלתי במדרגות ונקעתי את קרסול רגל ימין. בצילום רנטגן לא נראה שבר. עד היום יש לי נפיחות גדולה ושטפי דם בכל כף הרגל (מסביב לקרסול בשני הצדדים, בכף הרגל למעלה וכן בתחתית- היכן שדורכים. למרות הפחתה בכאבים והפחתה בשיטפי הדם עדיין כואב לי מאד ואני לא יכולה עדיין לדרוך על הרגל כלל ומשתמשת בקביים לשם הליכה. הפיזוטרפיסטית אמרה להתחיל לדרוך על הרגל למרות הכאבים, לעשות תרגילים (לקחת משככי כאבים) ולזרוק את הקביים. לא עשו לי צילום אולטרסאונד ולא ברור האם ניקרעו רצועות ואם כן, עד כמה. האם זה נכון לאמץ את הרגל ולנסות לדרוך עליה למרות הכאבים ולקחת כדור נגד כאבים לפי ההמלצה? מה ניתן לעשות כדי לזרז את ההחלמה? תודה רבה, יעל.

שלום יעל, המלצת הפיזיותרפיסטית באופן עקרוני נכונה. אבל אם הכאבים חזקים, תתחילי להוריד בהדרגה את הקביים , תחילה בבית ואחר כך בחוץ. זה חשוב להתחיל לדרוך כדי לזרז את ההחלמה. פרט לכך, נסי לתרגל בבריכה- הליכה\שחייה במיים זה מחזק את השרירים בלי עומס רב. תמרחי משחת טראומיל להקלה על הכאב והנפיחות. בהצלחה !

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי