נמלול ורדימות בזרת

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

21/06/2011 | 00:55 | מאת: בני

מזה כשלושה שבועות יש לי בזרת ובחצי האצבע שלידה תופעה של תחושה כהה ומוזרה, של נימלול, ושל רדימות, כל התופעות האלו כל הזמן וללא כאבים. יכולות התנועה של היד וכף היד רגילות, אבל נראה לי שיש קצת ירידה בכוח של אותה היד (שמאל). אני בן 50 ומתאמן מספר פעמים בשבוע במתקני כושר שבפארק בעיקר לידיים, ונראה לי שאולי זה התחיל לאחר התאמנות שכזו, לא היו מכות ואו פגיעות פיזיות. 1)האם יכול להיות שכתוצאה מההתאמנות? 2)האם לתת ליד מקסימום מנוחה, או להמשיך להפעילה כרגיל כולל כושר? 3)האם פיזוטרפיה תעזור? 4)האם יש מצב שהבעיה תעלם מעצמה ואם כן תוך איזה זמן? בתודה

21/06/2011 | 11:08 | מאת: ירון טילינגר

שלום רב . יש צורך לברר את המקור לתלונה שיכול להגיע ממקומות שונים : 1- הצוואר ממנו יוצאים עצבים לזרועות. 2- בעיה בתנועתיות העצבים כך שהם פחות גמישים מהרצוי. 3- לחץ על עצבים במקומות מועדים לפורענות כשורש כף יד. 4- רצוי לשלול גם בעיות בכלי הדם שיכולות ליצור תלונות דומות . בהתאם לבירור נתן לטפל במגוון שיטות-: 1- מתיחות לעצבים - בעדינות ובלי להחמיר את התלונה 2- עיסוי עדין באזור המרפק והאמה ושורש כף היד 3- אולטרסאונד מקומי אם ישנה בצקת שצריך לפזר 4- תנוחות במהלך היום בהן אין לחץ על מקומות מעבר העצב 5- הנעת העצמות הקטנות שבשורש כף היד (העצמות הקרפליות) והכול ביחד עם המטפל ובהתאם לממצאי הבדיקות אני ממליץ להתחיל ברור אצל נוירולוג ולהיעזר בהתאם לצורך בבדיקות כמו EMG. מצורף תרגול לדוגמה עד לבירור המלא – http://www.ehs.utoronto.ca/services/Ergonomics/exercise.htm#wrists%20and%20hands http://www.ehs.utoronto.ca/services/Ergonomics/exercise.htm#shoulders%20and%20arms רפואה שלימה . ירון טילינגר פיזיותרפיסט מוסמך.

06/07/2011 | 01:24 | מאת: בני

תוצאות EMG מצביעות על סימני לחץ על עצב אולנרי באזור המרפק ושינויים נוירוגנים בפיזור שורשי C7-C8. אילו טיפולים\תרגילים פיזיוטרפים מומלצים ?

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי