עמוד שידרה צווארי

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

23/06/2012 | 16:57 | מאת: ריקי

שלום, שינויים דיסקוגנים מרווח דיסק c4-5-6-7 עם אוסטאופיטים אחוריים. התחלתי טיפול בשיטת אלכסנדר. מה עוד מומלץ? דיקור? פלדנקרייז? האורטופד אמר לא כירופרקטיקה כי זה יכול לגרום לשיתוק. לתשובתכם אודה, ריק

24/06/2012 | 06:53 | מאת: ירון טילינגר

שלום. פעמים רבות ישנם אוסטאופיטים והצרויות בצילום הרנטגן אך אין כאב והגבלה בצוואר. כך שהמצאות אוסטאופיטים והצרויות לא מחייבת כאב או הגבלה כלשהי . כמו כן אצל רבים מהסובלים מכאבי צוואר אין שום מצמצאים של היצרויות וכולי בהדמיה. לכן בטיפול בצוואר ושכמות אנו לא מיחסים את התלונה דווקא לממצאים בהדמיה אלא לגורמים רבים בהם חובה לטפל: מנח הראש ברוב שעות היום . אורך שרירי הצוואר והכתפיים מנח הכתפיים נקודות כאובות על שרירי הצוואר והכתף חוסר תנועה של הצוואר בשגרת היום *הדרכה לתרגול נכון של הצוואר ו7חגורת הכתפיים במהלך היום . את כל אלה יבדקו במכון פיזיותרפיה וטיפול מתאים יינתן. מסג' לשרירים התפוסים + תרגול מתיחות ושיפור טווחים + חימום + טיפול חשמלי תומך פותרים ומונעים כאבי צוואר לרוב. לסיכום- יש הרבה גורמי כאב בצוואר ובכולם כמעט ניתן לטפל בהצלחה רבה . אין קשר קליני בין מראה ההדמיה למצב בפועל . גש למכון פיזיותרפיה לבדיקה, טיפול, הדרכה ותרגול. רפואה שלימה .-ירון טילינגר. פיזיותרפיסט מוסמך.

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי