כאבים בזרוע במהלך פעולות שונות

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

01/05/2020 | 11:32 | מאת: שון

שלום רב, מזה מספר שנים אני מתלונן על כאבים חריגים בידיים בזמן פעולות שונות כגון: נגינה בפסנתר, שכיבות שמיכה, החלפת נורה, החזקת טלפון במצב שכיבה אנכי לגוף ועוד. התחלתי בירור בנושא לפני שהתחילה מגיפת הקורונה, בביקור אצל אורטופד אשר בבדיקה מצא רגישות מעל הקומון אקסטנסור (ואני אוסיף - לא רק רגישות, אלא אפילו כאב), כמו כן מבחני טינל ופאלן ופינקשלטיין - שלילי. בבדיקת אולטרסאונד לא נמצא ממצא מיוחד, ואני חושש מביצוע בדיקת EMG. אני ממתין לתור חוזר לרופא בעוד מספר שבועות. בינתיים רציתי לשמוע ממך, לגופה של הבעיה באופן כללי, כיצד ניתן לטפל בבעיה - מתסכלת ומכאיבה לי כבר מספר שנים ללא מזור. ברור לי שיש צורך בבדיקה קלינית וקשה לתת תשובות בפורום, אבל אם יש אפשרות לחוות דעתך באופן כללי על סמך מה שרשמתי, אני אשמח מאוד. תודה. שון

שלום שון. קשה להבין מדבריך היכן מיקום הכאב אך לפי בדיקת הרופא אני מבין שזה כאב שקרוב למרפק ואם כך זו תופעה שנקראת מרפק טניס. זו בעיה של רקמה רכה גיד\שריר באזור הנ"ל שנמשכת אכן לעתים תקופה ממושכת. אין לכך פתרון זבנג אך כדאי להתייעץ עם פיזיותרפיסט בנוגע לארגונומיה בסביבת העבודה שלך ומתן הדרכה לתרגילים שיסייעו לחיזוק השרירים הקשורים בבעיה ומתיחות.

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי