שיקום לאחר שבר בירך לפני כמעט חודשיים

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

12/08/2017 | 12:05 | מאת: מיכל

ב17.6.17 נותחתי לאחר נפילה. נגרםלי שבר בעצם הירך . הניתוח: אינטרטכטונרי עם מסמר gamma nail. הייתי שבועיים בשיקום והתקדמתי יפה מאד. אולם כעת יש לי כאב ונפיחות שלא עברו בקרסול , אולי קריעת רצועה (נעשה צילום אך עדיין אין תוצאות), וגם כאב קבוע מעל לברך, כאשר אני הולכת, בעזרת קב 4 נקודות. אני בטיפול פיזיותרפי ,אך עדיין לא מסוגלת ללכת ללא אביזרים. היש לכם מה להציע לקידום ההחלמה?

שלום מיכל, ראשית אני מציע לך להתייעץ עם הפיזיותרפיסט ולברר איתו באופן ישיר כיצד אפשר להתגבר על הבעיות והאם נדרש שינוי בתכנית הטיפול. את כחודשיים לאחר הניתוח וזה עדיין שלב בו סביר שתזדקקי לאמצעי עזר. נדרש זמן לתהליך השיקום והכאבים בקרסול והברך סברים בגלל הניתוח שעברת. אפשר לשקול הידרותרפיה- פיזיותרפיה במיים על פי החלטת הפיזיותרפיסט ובהתאם להתקדמותך. רפואה שלמה!

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי