צבע הזרע שלי צהבהב, זה מעיד על בעיה כלשהי?

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר

29/01/2016 | 15:55 | מאת: טל

הרבה פעמים אחרי השפיכה אני שם לב שצבע הזרע שלי לא לגמרי לבן, אלא בעל גוון צהבהב. הזרע מורכב מכמה מרקמים, דלילים יותר ופחות, כאשר ריכוז החומר הסמיך יותר נוטה לגוון צהבהב-זהבהב קצת ואילו הנוזלי המקיף את החלק הסמיך לגוון יותר לבן-שקוף. אני משתדל לתת שתן כחצי שעה לפני. יש לזה קשר? האם זה אומר שיש בעיה בזרע? זה מעיד על בעיה כלשהי? תודה.

31/01/2016 | 16:21 | מאת: פרופ' בנימין ברטוב Ph.D

ישר כוח לך על התיאור המדויק של מרקמי הזירמה. נכון, המרקמים אינם נוזליים לחלוטין מאחר ומקור הזירמה הוא בבלוטות העזר המשניות: שלפוחית הזרע – (כ2 מיליליטר) וערמונית (1 מיליליטר) וכן צינור מוליך הזרע (כחצי מיליליטר).מרכיבי הבלוטות שונים מבלוטה לחברתה ולכן, מקבלת הזירמה את המרקמים השונים שציינת והתמיסה אינה הומוגנית. ואכן, כאשר אנשי המעבדה רוצים למדוד פרמטר כלשהו של הזירמה, הם צריכים לערבב היטב אותה ולקחת רק אז מדגם מייצג. באשר לשאלת הצבע הצהבהב, צבע זה יכול לנבוע מכמה מקורות: 1. תרופה שאתה לוקח למטרה כלשהי וצבעה צהבהב – צבע זה יכול להיות מופרש בשתן ומשם לזירמה. 2. רכיב מזון מסוים בעל גוון צהוב שהנך אוכל או שותה והוא מופרש בשתן\זירמה (בפרים -כשאוכלים קליפות תפוזים, זירמתם הופכת לצהבהבה). 3. תאי דלקת המופרשים מהבלוטות כאשר הן מזוהמות בחיידקים (כמו מוגלה). מאחר וישנן סיבות שונות לתופעה שציינת, רצוי לבצע תרבית חיידקים של הזירמה מחשש לאפשרות השלישית. באם יש זיהום, יש לטפל באנטיביוטיקה מתאימה לפי רגישות החיידקים שנבדקה. את הוראות ההכנה לבדיקה זו, ניתן לקבל במעבדתנו.

29/09/2019 | 12:57 | מאת: עמירם עידן

אבקש לפרטים לבדיקת תרבית אצלכם תודה רבה ושנה טובה

23/03/2020 | 08:47 | מאת: ממי

קיבלת תגובה איך לבצע את הבדיקה?

מנהל פורום פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר