שאלה בעניין תאי דם לבנים בזרע

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר

30/01/2019 | 12:14 | מאת: מוטי בן יצחק

דוקטור שלום, עשיתי פעמיים בדיקות זרע בהפרש של שלושה חודשים, בבדיקה הראשונה היה לי WBC 1%, ובבדיקה השנייה 4% (אחרי שימוש ברפאפן וי קיי 500) כלומר יש ריכוז גבוה של תאי דם לבנים בזרע מעל הנורמה. בנוסף, בשתי בדיקות מקבילות, רמת ה-anti streptolisyn גבוה מעל הנורמה בשתי הבדיקות, 327 ואז 344 בבדיקה השנייה. (לאחר הרפאפן). האורולוג רשם לי טיפול בתרופה בשם ציפרודקס 500, השאלה שלי, לאור שזוהי אנטיביוטיקה חזקה, האם כדאי להתחיל טיפול בזה? או האם מומלץ אנטיביוטיקה אחרת פחות חזקה? האם הרמה יורדת מאליה ללא טיפול? אציין, שלאחרונה, סיימתי טיפול נגד הליקובקטר פילורי בקיבה, עם תרופות כגון: נקסיום, דוקסילין, פרוטוציד, וקלבטן, יש מצב, שבדרך אגב, תרופות אלה הורידו במקביל את רמת האנטי סטרפטוליזין בדם? רוב תודות!

30/01/2019 | 12:17 | מאת: פרופ' ברטוב המרכז המקיף לפוריות הגבר

איני מכיר את תיקך הרפואי. כדאי לדבוק בטיפול שהרופא רשם לך, ולהתייעץ איתו באם יש שאלות נוספות.

30/01/2019 | 12:22 | מאת: מוטי

אני מודה לך ד״ר

30/01/2019 | 12:24 | מאת: מוטי

רק אוסיף שבינואר 2018 עשיתי פרוצדורה של טיפול בוריקוצל באמצעות אמבוליזציה אצל רדיולוג (אנגיוגרפיה) אמנם חל שיפור במדדים, אך יש זיהום בכך שאחוזי התאי דם לבנים גבוה, זה משנה משהו?

מנהל פורום פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר