נגישות
נגישות

טינידאזול: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

סיבות אפשריות ומצבים דומים לטינידאזול

תרופות ורוקחות - תמונת המחשה
תרופות ורוקחות ועדת הבריאות של הכנסת אישרה לקריאה שנייה ושלישית הצעת חוק המאשרת לרוקח לתת מרשם לחולה....
הליקובקטר פילורי - תמונת המחשה
הליקובקטר פילורי תזונה מוקפדת, אורח חיים המשלב פעילות גופנית, אימוץ חיית מחמד, התנדבות למען נוער בסיכון...
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לטינידאזול?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

טינידאזול: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום רב, אני סובלת כבר מחודש יוני 2013 בפתאומיות מבעיות גסטרו. זה התחיל בתחושת דחיפות ללכת לשירותים אך ללא כל תוצאה-הבנתי שזה נקרא טנזמוס חוץ מריר ודימום, אח"כ אופי היציאות השתנה ליציאות רכות וגם כל הזמן הרגשתי סוג של לחץ בטן שאני חייבת ללכת לשירותים. , זה רק החמיר והחמיר .. הייתה תקופה שלא הפסקתי להקיא במשך חודשיים אפילו נוזלים. כל הבדיקות דם והמדדי דלקת שלי תקינים, רק נודגני ASCA IGG מוגברים מעט (32.6) נשלחתי לבדיקת קולונוסקופיה והתוצאה הייתה : " רירית של terminal ileum ליד השטום קצת גרנולרית עם 3 כיבים לינארים קטנים שיטחיים ( לדעתי לא מספיק לאבחון של מחלת קרוהן ) נלקחו ביופסיות מעי דק-אזור עמוק יותר תקין" תשובת הביופסיות הייתה: mild to focal moderate chronic active iletis. focal erosion ca not be excluded ,May suggest IBD TYPE. -NO granulomas or dysplasia seen לאחר כחודש בוצעה בדיקת MRE- מודגם עיבוי מינימלי של האילאום הטרמינלי עם האדרה מוגברת לאורך סגמנט קצר של כ 5- ס" .מ סיכום : אילאיטיס טרמינלית קצרה כמתואר, אין עדות לסיבוכים מקומיים. הממצאים חשודים למחלת CROHN'S . עברתי גם גסטרוסקופיה והתוצאות היו גסטרופטיה אנטרלית קלה. גסטריטיס כרונית קלה. ניסיתי בודזון לא עזר. ניסיתי פרוטוציד ציפרו שמאוד החמיר את המצב וגרם לשלשולים,עברתי לפרינדזון 40 מ"ג לא השפיע. רק משום מה ההקאות פחתו מאוד ( לא יודעת אם זה קשור ) אבל עדיין הייתי רצה לשירותים כל הזמן. השאלה שלי אלייך, לאור חוסר תגובה לטיפול,האם ייתכן שזה דלקת מעי אך לא מחלת קרוהן? אלא מגורמים אחרים? ומדוע אני כל כך סובלת אם זה רק 5 ס"מ מודלקים? שהבנתי שזה מאוד קצר וקל. בנוסף יש לי היסטוריה של זיהומים בCMV ומלפני כמה חודשים בדקו נודגני CMV IGM ויצא חיובי חלש. הבנתי שCMV יכול להיות קשור למחלת מעיים? אודה מאוד לעזרתך. אני מרגישה מבולבלת ומפוחדת שאולי האבחנה לוקה בחסר, ולכן התרופות לא עזרו לי עד כה. איזה עוד אפשרויות אחרות יכולות להיות? בתודה, רותם

לאור חוסר תגובה לטיפול, האם ייתכן שזה דלקת מעי אך לא מחלת קרוהן? אני אחלק את שאלתך ל-2: 1. למה גם אחרי הטיפול בפרדניזון אני ממשיכה להקיא והאם זה אומר שהפרדניזון לא הצליח להעלים דלקת באיליום? -- דלקת של איליום אינה מסבירה הקאה - ואינה מסבירה "קריאות שוא" לשירותים (tenesmi). יתכן ולתופעות סיבה אחרת - לאו דווקה מאלה המגיבות לטיפול אנטי-דלקתי -- יתכן ואף צפוי שהכיבים באיליום נרפאו לאחר הטיפול 2. האם ייתכן שזה דלקת מעי אך לא מחלת קרוהן אלא מגורמים אחרים? -- נזק מנטילה תדירה של משככי כאבים מסוג NSAIDS (אדקס, אדוויל, נאקסין, נורופן, אתופן, ארקוקסיה) יכול לדמות דלקת מעי -- זהומים יכולים לדמות דלקת מעי אך לא נמשכים חודשים -- דלקות אחרות (כמו של מחלת בכצ'ט) יכולות לדמות דלקת מעי אך נדירות ולרוב פוגעות במעי גס ולא במעי דק ומדוע אני כל כך סובלת אם זה רק 5 ס"מ מודלקים? שהבנתי שזה מאוד קצר וקל. -- דלקת של איליום אינה מסבירה הקאה - ואינה מסבירה "קריאות שוא" לשירותים (tenesmi) בנוסף יש לי היסטוריה של זיהומים בCMV ומלפני כמה חודשים בדקו נודגני CMV IGM ויצא חיובי חלש. הבנתי שCMV יכול להיות קשור למחלת מעיים? -- בהחלט כן אך לרוב פוגע במעי גס ולא במעי דק -- וקל לזהוי גם על סמך הנזק המיוחד שעושה לרקמה (בביופסיות) וגם בצביעה מיוחדת של הביופסיה אודה מאוד לעזרתך. אני מרגישה מבולבלת ומפוחדת שאולי האבחנה לוקה בחסר ולכן התרופות לא עזרו לי עד כה. -- תבקשי לקבל דעה נוספת איזה עוד אפשרויות אחרות יכולות להיות? -- התמונה האנדוסקופית, ההיסטולוגית ושל רנטגנית שציינת אופיינית למחלת קרוה'ן קלה. התופעות של ההקאה ושל tenesmi אינן אופייניות למיקום של הדלקת.

בת 17. לקחתי 4 כדורים של 500 לפני כשלושה ימים. עקב בלסטוציסטיס הומיניס - פרזיט שהתגלה בבדיקת צואה (סובלת משילשולים). מאז נטילת התרופה, אני מרגישה מוזר: טעם של סבון בפה, בחילות שמגיעות בגלים. מתי תופעות הלוואי הללו צריכות לחלוף?

היי , זמן מחצית החיים של התרופה הינו כ- 13 שעות (לפי מיקרומידקס), התרופה תתפנה מהגוף לחלוטין לאחר כ- 52 שעות. מקווה שכבר נעלמו התופעות.

דוקטור שלום, עשיתי פעמיים בדיקות זרע בהפרש של שלושה חודשים, בבדיקה הראשונה היה לי WBC 1%, ובבדיקה השנייה 4% (אחרי שימוש ברפאפן וי קיי 500) כלומר יש ריכוז גבוה של תאי דם לבנים בזרע מעל הנורמה. בנוסף, בשתי בדיקות מקבילות, רמת ה-anti streptolisyn גבוה מעל הנורמה בשתי הבדיקות, 327 ואז 344 בבדיקה השנייה. (לאחר הרפאפן). האורולוג רשם לי טיפול בתרופה בשם ציפרודקס 500, השאלה שלי, לאור שזוהי אנטיביוטיקה חזקה, האם כדאי להתחיל טיפול בזה? או האם מומלץ אנטיביוטיקה אחרת פחות חזקה? האם הרמה יורדת מאליה ללא טיפול? אציין, שלאחרונה, סיימתי טיפול נגד הליקובקטר פילורי בקיבה, עם תרופות כגון: נקסיום, דוקסילין, פרוטוציד, וקלבטן, יש מצב, שבדרך אגב, תרופות אלה הורידו במקביל את רמת האנטי סטרפטוליזין בדם? רוב תודות!

איני מכיר את תיקך הרפואי. כדאי לדבוק בטיפול שהרופא רשם לך, ולהתייעץ איתו באם יש שאלות נוספות.

רק אוסיף שבינואר 2018 עשיתי פרוצדורה של טיפול בוריקוצל באמצעות אמבוליזציה אצל רדיולוג (אנגיוגרפיה) אמנם חל שיפור במדדים, אך יש זיהום בכך שאחוזי התאי דם לבנים גבוה, זה משנה משהו?

שלום רב, לפני כשלושה חודשים השלמתי טיפול די אגרסיבי (מרובע) אנטיביוטי בחיידק ההליקובקטר (שילוב של דוקסילין , טינידזול, נקסיום וקל בטן) במשך שבועיים ולאחר בדיקה חוזרת התוצאה היתה חיובית...בכל זאת, קיבלתי שוב טיפול אנטיביוטי בשינוי( אמוקסילין, לבופלוקססין ונקסיום) ואני מתלבטת אם נכון לחזור על סוג טיפול אנטיביוטי שלא הוכיח עצמו בפעם הראשונה...אולי כדאי הפעם לשקול טיפול אלטרנטיבי אשר טוענים שהוא פותר הבעיה מהשורש? או שמא לוקחת סיכון?

כישלון של טיפול התחלתי בהליקובקטר מתרחש בכ-20% מהמטופלים. קיימים פרוטוקולי טיפול שונים ביניהם שני אלה שציינת. הפרוטוקולים כוללים טיפול באנטיביוטיקה ומעכבי משאבות פרוטון (מעכב ייצור חומצה) וחלקם תרופות נוספות כמו ביסמוט. שני הפרוטוקולים, שציינת כוללים טיפול בסוגים שונים של אנטיביוטיקה (הפרוטוקול הראשון דוקסילין ממשפחת הטטרציקלינים וטינידזול ממשפחת האזולים ואילו הפרוטוקול השני אמוקסיצילין- משפחת הפניצילינים ולבפלוקסצין ממשפחת הפלואורוקווינולונים כלומר לא מדובר על חזרה על הפרוטוקול הראשון) אין באפשרותי במסגרת הפורום להמליץ לך על טיפול. יש לפנות לרופא להתאמת טיפול.

מודה לך מאוד על תגובתך . לפחות אין מדובר על חזרה על הפרוטוקול הראשון יחד עם זאת מבינה לגמרי כי הגישה האלטרנטיבית אינה שכיחה בקרב הרופאים הקונבנציונאליים כך שטיפול משולב נראה לי מנצח ובתקווה שהפעם זה יצליח .