מה מהבאים עשוים לגרום לירידה בכמות הזרע

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר

06/08/2018 | 16:35 | מאת: שואל

שלום רב, לפני 5 שנים היה לי כמות זרע של 4 מיליון זרעונים לסמ"ק כפול 3 סמ"ק. סה"כ 12 מיליון זרעונים. בבדיקה חוזרת שערכתי בחודש שעבר נמצאו מיליון זרעונים בסמ"ק כפול 2 סמ"ק. סה"כ 2 מיליון זרעונים. חוויתי מספר בעיות בריאות לאחרונה ורציתי לדעת האם יכול להיות קשר: - בקע מפשעתי קטן- מלווה אותי כבר שנה. - אבן בכניסה לדרכי השתן חודשיים לפני בדיקת הזרע - דלקת שיניים שבועיים לפני הבדיקת זרע - כבד שומני במידה בינונית (מלווה אותי זה מספר שנים, דווקא בשנתיים האחרונות ירדתי במשקל ואני שומר על משקל תקין עם שיפור קל במצב הכבד השומני) האם אחד מהגורמים הבאים עשוי להיות חשוד בירידה בכמות הזרע או אין קשר? תודה רבה

08/10/2018 | 14:21 | מאת: פרופ' ברטוב המרכז המקיף לפוריות הגבר

אין אפשרות להצביע על דבר אחד בלבד. ספירת הזרע תלויה בהרבה גורמים. צריך לבדוק גם את מספר ימי ההתנזרות, אורח החיים באם השתנה ועוד.

מנהל פורום פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר