רגישות בברך שמאל לאחר משחק כדור -סל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כללי

02/03/2017 | 22:24 | מאת: ארז

שלום רב !לפני שנתיים וארבעה חודשים בגיל 45 וחצי הרגשתי כאב חד בברך שמאל , מייד לאחר ריצה למרחק של 14 ק"מ ,הפציעה נגרמה כתוצאה מעומס יתר של אימוני ריצה . הכאב המשיך ללווות אותי כשלושה חודשים , בכל קיפול של הרגל , לדוגמא בעת טיפוס על מדרגות . הייתי משוכנע כי קריירת הריצה שלי הגיעה לקיצה , במשך חצי שנה חדלתי לחלוטין לרוץ , עברתי להליכות , לאחר מכן ניסיתי לרוץ מחדש , והפלא ופלא לא הרגשתי בכל כאב . אני מקפיד לרוץ בשדות . שאלתי היא כדלקמן , ריצה , הליכה , טניס שולחן הכולל כיפוף של הברכיים , שחייה , בכל המקצועות האלה אני עוסק ולא חש בכל כאב בברך ,,יחד עם זאת ,חובה לציין כי מאז אותה ריצה חסרת מזל , אני חש לעיתים ברגישות קלה או כאב קל מאוד באותה ברך במידה ואני מקיש עליה ,וליתר דיוק על הפיקה בקדמת הברך , היא לא בריאה לחלוטין כמו ברך ימין שלי . ברגע ששיחקתי כדורסל לפני שבוע , לאחר הפסקה של שלוש שנים , כדורסל על בלטות ולא על פרקט , בתום המשחק הרגשתי כאב בברך שמאל , הכאב הוא ברגע שאני מקיש על הברך על העצם בקדמת הברך , הפיקה ,אז מה קורה כאן , מה בדיוק הנזק שנגרם לי מאותה ריצה חסרת מזל , האם אני סובל משחיקת סחוס ,?האם חלילה אגרום לעצמי נזק , אם אתפתה לשחק שוב כדורסל , בתדירות של לכל היותר פעם בשבוע( משחק אהוב עלי מאוד , שקשה לי מאוד להיפרד ממנו ? )תודה מראש וסליחה אם הארכתי במילים

אחרי שנתיים וחצי של בעיית ברך אצל אדם שהספורט חשוב לו- מציע לגשת לאורתופד, לאבחן ולטפל בבעיה.

מנהל פורום אורתופדיה - כללי