בצקת ברגליים

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה וכללית

26/09/2013 | 22:09 | מאת: רננה ש

שלום בת 60, עודף משקל של 30 ק"ג, סכרת 2 מאוזנת עם כדורים ולנטוס ועברתי 2 צינתורים עם סטנט בגלל חסימות. בשנתיים האחרונות מתנפחת או נהיית בצקתית רגל אחרת. אחרי כמה שבועות זה עובר וקורה ברגל השניה. עברתי דופלר כלי דם ברגליים 3 פעמים ויצא שלילי. הכל תקין. נבדקתי ע"י 4 רופאי כלי דם ורופא משפחה- ואין להם מושג למה אבל גם לא המליצו גרב אלסטית. בדיקות כליות תקינות. יש לי תת פעילות רצינית של בלוטת התריס ואני מקבלת כל יום 200 מק"ג יוטירוקס. גם אם התעוררתי בבוקר ללא בצקת, אבל אם אני עובדת בישיבה ויושבת שעתיים רצוף, הרגליים (מהברך ומטה) מתנפחים ובצקתיים. גם בישיבה מול ה TV בערב עם רגליים מורמות- הסיפור חוזר. למי לפנות? מה לעשות? אני בהליכים לקראת ניתוח בריאטרי להפחית משקל ולנסות לגמור עם הסכרת. האם זה עשוי להועיל? נא תשובתכם.

ייתכן וזה קשור גם לבלוטת התריס - האיזון חשוב לא הבנתי מדוע לא מנסה גרביים אלסטיות - עשוי להקל ניתוח בריאטרי ודאי ישפר גם את זה לבדוק גם תפקוד לב ושאין יתר לחץ דם ריאתי שגם יכולה להיות הסיבה לתופעה אפשר כדורי פוסיד מידי פעם להקלה לגבי מה לעשות ? ללכת ליעוץ אצל רופא כלי דם אחר או אצל רופא פנימאי שמקבל פרטי שיש לו סידור עם הקופה שלך לעוד עדכונים רפואים, מוזמנים לעמוד הפייסבוק של ד"ר מיכאל ויינפאס

27/09/2013 | 11:45 | מאת: רננה ש

ד"ר נכבד ציינתי בפנייתי כי עשו לי 3 פעמים דופלר כלי דם ברגליים ונבדקתי ע"י 4 רופאי כלי דם בבי"ח ופרטיים. יהיה נחמד אם הרופאים הנכבדים היו קוראים את השאלות בעוד קצת תשומת חב

מנהל פורום רפואת משפחה וכללית