מחסור בויטמינים

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה וכללית

11/07/2013 | 07:14 | מאת: סימה

עברתי חודש שעבר הפלה עם כדורים בעקבותיה דיממתי בערך 3 שבועות דימום כבד. לקחתי בזמן הזה כדורי ברזל במינון של 25 מ"ג ליום (ברזל ביזגליצרט עדין).. אתמול עשיתי בדיקות דם (8 שעות צום) ובבדיקות יצא לי ברזל - 75 ופריטין 13 (שאני מבינה שזה נמוך). התפריט שלי אינו כולל מוצרי בשר ועוף. אני מבינה שהסיבה שהוא לא עלה היא משום שדיממתי הרבה. כמה מ"ג של ברזל עליי להמשיך לצרוך בתקופה הקרובה? (אני אנסה כמובן להכנס שוב להריון בהמשך). בנוסף, בבדיקות נראה אבץ-76 וסידן- 9.52 אבל למיטב הבנתי הערכים האלו בדם אינם משקפים את המצב האמיתי בעצמות ולכן לא ניתן ממש להתייחס אליהם. האם יש צורך ליטול גם אבץ? כמה?

אפשר לקחת 2 כדורים ולהגביל אוכל עשיר בברזל - קטניות ירוקים שקדים אגוזים טחינה מלאה אין צורך בסידן ואבץ מוזמין אותך לעשות לייק לעמוד הפייסבוק " ד"ר מיכאל ויינפאס- רופא מומחה " וקבלו עצות על תזונה בריאה, צמחי מרפא ורפואה

מנהל פורום רפואת משפחה וכללית