הסרת נגע עורי

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית

17/12/2014 | 18:55 | מאת: סוזי

שלום , לפני כחודשיים התפתח נגע על השוק השמאלית שלי, נגע שהיה קטן וגדל. לפני כשבועיים הגעתי לרופא עור שהממצא: נגע רבדי ורדרד כ7 ממ על שוק שמאל, בדרסמוקופ סב. קרטוזסיס עור בהיר, הר נמשים וכתמי שמש, שומות קטנטנות כהות אבל סדירות דרמוסקופית בעור הגו העליון בעיקר. אבחנה: SOLAR KERATOSIS הפניה לכירוג פלסטי להסרת הנגע ושליחה לביופסיה. היום ביקרתי אצל כירוג פלסטי הציץ לשניה מרחוק היה נראה שיש לו דברים הרבה יותר חשובים להתעסק בהם. שאל אותי שאלות קצרות ועינייניות הדפיס לי דפים. הסביר לי שאני צריכה לעבור ניתוח להסרת הנגע בהרדמה מקומית שיתכן ותשאר צלקת. הסביר על תוצאות וסיבוכים אפשריים ושלח אותי לשלום. שאלתי היא כזאת: האם אפשרי לטפל בנגע בדרך פחות טראומטית? לייזר? חייבים לחתוך ולעשות תפרים? יש דרך יותר נעימה לטפל? פרטי? או שבמקרה הזה הטיפול הוא זהה. עלי לציין שכשיצאתי מרופא העור הייתי רגועה ומהרגע שפגשתי את הכירוג ממש נלחצתי.

18/12/2014 | 12:57 | מאת: ד"ר יעקב זילר

עברת מסלול מקובל: רופא העור אבחן נגע כלשהו והפנה לכירורג הפלסטי לביופסיה / הסרה. הטיפול היחיד במקרה זה הוא הסרה כירורגית כדי לשלוח רקמה לבדיקה פתולוגית. טיפול בלייזר "טראומטי" ביותר לרקמות ולמעשה הורס אותן. נראה גם את קבעת אבחנה בשתי שניות על הכירורג הפלסטי שלך :-) אבל עדיין התרשמת שהיה ענייני.מנתח מומחה לא זקוק ליותר משניות ספורות כדי להחליט על הטכניקה הניתוחית המתאימה ולהציע אותה במקרים פשוטים כאלה. בכל מקרה אין מקום ללחץ.רופא העור אינו חושד בגידול.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית