תופעת לוואי-רדיאס

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית

20/10/2012 | 16:11 | מאת: רוית

שלום, לפני שנתיים ביצעתי זריקת רדיאס למילוי צלקות במס' מקומות בפנים. הכאב עבר רק לאחר 1/2 שנה, ולפני כ-8 חודשים החלו להופיע גבשושיות באזורי ההזרקה אך חשבתי שיעלמו מאחר ונאמר לי שהחומר מופרש בצורה טבעית מהגוף. הגבשושיות לא עברו ואף החמירו החלו לנדוד ולהתפשט באזורי ההזרקה ומעבר. ניסיתי ללחוץ על אותם גבשושיות ואלה הפרישו נוזלים ויצרו פצעים,נפיחויות,שתפי דם,שינוי בפיגמנטציה ומאז התופעה לא נעלמת אלא ההפך רק מחמירה,עניין שמגביל אותי ביציאה מהבית(שבועות שאני בבית,לא עובדת,מנותקת מחברים) וכמובן פגיעה נפשית חמורה. אני לא מעוניינת לחזור לאותו הכירורג מאחר ואני מבוישת והוא טיפוס קשה ולא נעים ופוחדת מתגובתו. אני פונה מתוך תסכול וכאב מאוד גדול וממש תחושת חוסר אונים, כל חיי השתנו. אני מאוד רוצה לדעת אם התופעה הזו ניתנת לטיפול(מבלי לחזור לאותו הרופא) או שעליי לחיות עם זה?? היום, בדיעבד הייתי חיה עם הצלקות בשלום ולא מבצעת את הזריקה הזו,ששינתה אותי ואת חיי. אודה לך מקרב לב,על ההתייחסות והעזרה. תודה.

22/10/2012 | 00:50 | מאת: ד"ר יעקב זילר

שלום ראשית עליך להפסיק לנסות טיפול עצמי שרק עלול להחמיר את מצבך. פני בהקדם ,אפילו דרך קופת החולים שלך לרופא עור מומחה או מנתח פלסטי לבדיקה וייעוץ.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית