קשרית מוגדלת

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

06/12/2014 | 01:58 | מאת: גל

אני בת 21, כבר שנה במעקב נגע (ככה''נ ליפומה, גדילה של 5 מילימטר בחצי שנה אחרונה מ2 ל-2.5 סמ') בצוואר ימין עליון וציסטה באונה שמאלית בתירואיד. לפני 4 חודשים, כחלק מהמעקב, עשיתי US צוואר רקמות רכות ובו חוץ מהליפומה והציסטה בתירואיד שנשארו ללא שינוי בגודלן, עלה גם הממצא הזה-"בלוטות פרוטיס תקינות. צמוד לקוטב תחתון של פרוטיס ימין בלוטת לימפה 1.4 ס''מ עם עיבוי קל של הקורטקס". מסתבר שמיוני נצפו בלוטות מוגדלות בצוואר ולא בפענוח הUS ולא רופאי המשפחה אמרו לי על כך דבר. "בלוטת למפה תת לסתית 0.5*2.3 ס''מ מימין ובלוטה נוספת משמאל 0.6*1.6 ס''מ. מבנה ווסקולריזציה תקינים". מה שעוד מעניין הוא שהUS הזה נעשה בדיוק אחרי יומיים טיפול של סטרואידים לווריד עקב מה שהיה כנראה התקף אסתמה (סה''כ מנה בכל יום), כך שהבלוטה עוד הייתה אמורה להצטמק לאחריו ואולי הייתה גדולה יותר לפני הסטרואידים. תחת מעקב והמלצת המטולוג חזרנו שוב על הUS חודש לאחר מכן ואכן הבלוטה גדלה ל1.5 ס''מ וקורטקס מעובה (והקפדנו שיהיה אותו רופא בודק), ובשל כך ובשל סימפטומים אחרים כמו ירידה משמעותית במשקל ללא סיבה עוד מלפני שנתגלתה הבלוטה (15 קילו בשלושה חודשים וממשיך לרדת), חום מדי פעם וכאבי פרקים ביצענו CT רגיל כל גופי עם חומר ניגוד בשתיה ובהזרקה. תוארו בו רק קשרית אחת במיוחד בגודל 1.1 ס''מ משמאל לזווית הלסת, ועוד בלוטה יחידה מוגדלת ברטרופריטוניאום של 1 ס''מ. אך הקשרית שבגללה בכלל עלה החשד ללימפומה ובגללה עשינו את הCT היא קשרית *מימין* בזווית הלסת והיא לא תוארה כלל בCT. כדי לוודא את העניין עשינו היום אולטראסאונד חוזר של הצוואר ובו אכן נראתה בברור הבלוטה מימין, בצמוד לקוטב תחתון של פרוטיס ימין, עדיין 1.5 ס''מ עם קורטקס מעובה. אז אמנם תוצאות הCT מרגיעות שאין מצבורי בלוטות מוגדלות בשאר הגוף, אבל ראוי להזכיר שהבלוטה הזו מימין הלסת כבר 3 וחצי חודשים לפחות מוגדלת ועם קורטקס מעובה ועוד אחרי פעמיים טיפולי סטרואידים (גם לפני 3 חודשים לווריד וגם לפני כמה שבועות בהכנה לCT בכדורי פרדניזון)., ואין זיהום או מחלה או כל דבר אחר בשום מקום בגוף שיגרום לריאקטיביות, גם לא בשיניים. והיא אפילו לא הוזכרה בCT, אז או שהמפענחת טעתה בפיענוח או שההזרקה של חומר הניגוד הייתה מאוחרת (כפי שרמז לי רופא שצפה בדיסק) ולכן היא לא הודגמה, אז אולי לא ראו ממצאים אחרים? האם בשלב הזה היית ממליץ כאא''ג על ביופסיה (גליל או שלמה בניתוח), או עדיין רק לעקוב אחרי גדילתה? ההמטולוג (החדש שלי, לצערי הקודם שלי שהורה על הוצאת הבלוטה עזב) חושב שאם הבלוטה מימין לא תעלה על 2.5 ס''מ אין טעם להוציא אותה או אפילו לעשות לה FNA, אלא רק לעקוב מרחוק בUS מדי פעם. זה נשמע לי מוזר מאוד כי היא מוגדלת ומעובה כבר חודשים ובלי סיבה. אולי זו בדיוק ההתחלה של לימפומה שמתפתחת בקשרית המסויימת הזו? למה לא להתחיל בFNA לפחות? אודה מאוד לדעתך.

כל הממצאים שאת מתארת בהחלט נישמעים שיכולים להיות תקינים לגמרי! באם יש חשש יש מקום לביופסיה פתוחה ולא FNA (ביופסית מחט).

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר