קנדידה ברירית האף והגרון

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

31/03/2014 | 16:15 | מאת: שירה

דוקטור שלום! לאחר ניתוח אף אסתטי ומחיצה. היה לי זיהום של חיידק סטפטוקוקוס וקיבלתי אנטיביוטיקה. כיום יש לי עייפות כרונית, חוסר ריכוז, יובש בפה ועוד.. בבדיקת מעבדה נמצאה קנדידה בגרון וגם ברירית האף(אין לי ברונכיטיס) האם יכול להיות שיש קשר לניתוח? מה זה אומר? מה הטיפול לכך? תודה מראש..

באם לאחר הניתוח יש קושי נשימתי אפי עם השפעה של דום נשימתי חסימתי - זה יכול להסביר את התלונות. הקנדידה יכולה להיות באף ובגרון גם באופן טיבעי או תגובה לטיפול באנטיביוטיקה או תסיסים סטרואידליים לאף - אם השתמשת בכאלו. בדרך כלל לא ישפיע על עייפות וכו'.

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר