בלוטות לימפה נגועות בבלוטת התריס

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

14/09/2013 | 21:29 | מאת: נילי

לפני 17 שנה עברתי ניתוח כריתת בלוטת התריס + גרורות בבלוטות לימפה סצוכות, עקב סרטן קרצינומה פפילרית. מאז קיבלתי פעמיים יוד רדיואקיבי, סמוך לניתוח ובשנת 2001. מאז אני נמצאת במעקב אנדוקריני. בשנתיים האחרונות בבדיקת אולטראסאונד תחת ניקור באיכילוב נמצאו 2 בלוטות חשודות כנגועות ( תשובת המעבדה: יכול להתאים להישנות המחלה, לקרצינומה פפילרית). נכון לבדיקה מיום 11.08.2013 המימדים של הבלוטות הנגועות הם: בתחנה 6 בגודל 9 מ"מ ובתחנה 3 משמאל בגודל 2.4 *0.6. רופאת אא"ג המליצה לי על ניתוח+ יוד. כמובן שאני מאוד חוששת מפתיחה שנייה של המקום מסיבוכים ומתקלות. האם לא ניתן להסתפק רק בקבלת יוד ? אודה לחוו"ד

בעקרון -נידרש ניתוח ולשקול לאחריו מתן יוד. חשוב יעוץ לא וירטואלי!!!

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר