SSNHL

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

07/03/2013 | 19:07 | מאת: רועי

שלום שואל לגבי סבתי כבת 80, רקע של היפרכולסטרלמיה, יתר לח"ד, AION בשתי העיניים. מטופלת קבוע באספירין, קרדילוק, ואזודיפ. כמו כן מקבלת כאחת לחודש זריקת אווסטין תוך עינית לטיפול בניוון רשתית. היא סבלה שלשום מארוע של ירידה חדה בשמיעה באוזן אחת. נבדקה עי אאג שאבחן אובדן שמיעה תחושתי-עצבי והמליץ על נטלית סטרואידים בבית למשך שבועיים. לדבריה כבר בערב באותו יום בו נבדקה, בטרם החלה לנטול את הסטרואידים היא חזרה לשמוע כרגיל- כך שסה"כ הארוע נמשך פחות מ-24 שעות. לא היה פרט לירידה בשמיעה חסר נויולוגי/סחרחורת/ניסטגמוס . היא התחילה אתמול את הטיפול- כשהיא כבר שומעת היטב לדבריה. ככה"נ היה ארוע דומה של ירידה בשמיעה לפני מס' שנים שחלף ללא טיפול כלשהו לא עברה כעת בדיקת הדמייה חדשה - אבל יש לציין כי ביצעה MRI מלפני כחצי שנה כמעקב שגרתי למנינגיומה באולפקטורי גרוב - שגודלה נימצא קטן בגודל של 1 ס"מ ללא אפקט בצקת משמעותי. נבדקה לפני כחצי שנה עי נוירוכירורג ששלל צורך התערבותי ניתוחי. רוצה לשאול : 1. האם לטיפול בסטרואידים סיסטמיים מומלץ גם אם יש חזרה לשמיעה תקינה? ממה שקראתי מדובר בעיקר בטיפול שמגביר את הסיכוי לחזרה לשמיעה תקינה - אבל האם יש לקחת אותו גם אם כבר שומעת היטב?? 2. האם יש בטיפול זה אפקט שמונע ארועים עתידיים דומים? 3. האם יש צורך לדעתך לחזור על MRI מוח חדש בהינתן הבדיקה שבוצעה לפני כחצי שנה? 4. במידה והיא עושה בדיקת שמיעה חדשה שמראה על חזרה לבייסליין- האם מקובל להמשיך סטרואידים או להפסיק?

באופן תאורטי - בשל המורכבות של החולה - והוכחה ששמיעה חזרה - לא הייתי ממשיך בטיפול. הייתי עושה רביזיה של ה MR - באם שם יש הסבר לאירועים חוזרים - למשל סימני אינפרקטים מרובים - ירידת השמיעה אפשרית על רקע אירועים מוחיים. אולי ממליץ בדיקת נוירולוג.

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר