קשר בין הנקה לצהבת ילודים

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

10/06/2014 | 12:03 | מאת: מרינה

שלום בני בן 11יום . אחרי שיחרור הביתהעם בילירובין 10.5 היתחיל לפתח צהבת שעלתה עד 15 והתחילה לרדת בהדרגה. נאמר לי מבחינת רופאים שזה יכול להיוצ כשור להנקה ולהפסיק להניק מס ימים. בטיפת חלב אמרו שלא ידוע שהנקה גורמת לצהבת ושכן להמשיך. אני מאוד מעוניינת בהנקה ודואגת שחלב שלי יפסק למרות שאיבות קבועות. פשות אנלנו נאלציפ לדחות ברית עד שערך לא ירד מתחת ל 10זה משמוהל אמר לנו. מה המלצתך? העם ידוע תופעת של הנקה וצהבת? המון תודה

מרינה שלום! קיימות מספר סיבות לצהבת. 1.ישנה צהבת הקשורה להנקה והיא נדירה מאוד ובעכים גבוהים מאוד יש צורך להפסיק הנקה ליומיים-שלושה. במהלך הימים האלו כמובן עלייך לשאוב את החלב ולשמור במקרר או במקפיא על מנת שתמשיכי לייצר חלב להנקה. את החלב הקפוא ניתן לתת בהמשך. 2.אופציה שניה היא צהבת מחוסר הנקה כלומר התינוק אינו מרוקן את השד. חסירה לי אינפורמציה על קצב עליה במשקל ובנוסף מידע על מספר יציאות וציבען. 3.הייתי ממליצה לך לפנות ליועצת הנקה בהקדם כדי לברר מה הסיבה לצהבת. 4.אם הינך חברת קופ"ח מכבי באתר האינטרנט של הקופה יש לך מספר טלפונים של מרפאות הנקה. במכבי ללא הפסקה יש יועצות הנקה העונות טלפונית. אם יש לך מכבי שלי תוכלי להזמין יועצת הנקה הביתה. 5.לכל הקופות ניתן להזמין דרכן יועצת הנקה הביתה. בהצלחה

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה