סרטן רקטום ומעי גס - המלצה על פרופ? אבירם ניסן

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

20/08/2011 | 11:10 | מאת: קרן

שלום הודיה ותודה על הפורום המרשים, חודשים רבים קראתי ?פאסיבית?, וכעת אכתוב מעט: בעיקר משום שמקומו של הרופא שלי נפקד מהפורום, לא ראיתי כאן את שמו, ואני רוצה שחולים חדשים וחולים בכלל ידעו על קיומו של האיש - פרופ? אבירם ניסן שעבר מ?הדסה? ל?לבלינסון? בחודשים האחרונים. אובחנתי לפני כשנה - אחרי דימומים ועצירויות איומות. גידול של 5 ס?מ ברקטום. טופלתי בכימותרפיה ובהקרנות ולאחריהן עברתי ניתוח להסרת הגידול וליצירת פאוץ? וסטומה. לאחר חודשי מנוחה אחדים הייתי אמורה לעבור ניתוח לסגירת האליוסטומי, והפאוץ? היה אמור להתחיל לתפקד. החודשים עם הסטומה לוו אצלי בבכי מתמשך, דחייה עצמית, גועל עצמי. מאישה שנראית טוב, מתלבשת ומתקשטת נעשיתי כחושה אימים ונראיתי רע. נוסף על כך הסטומה הייתה מגורה כמעט תמיד וכל מוצר שניסיתי לא הצליח להבריא אותה לגמרי. המחשבה שעוד מעט עינוי הסטומה יסתיים הצליחה לעודד אותי מעט, אף על פי שידעתי שגם החיים עם פאוץ? צפויים להיות קשים מאוד, לפחות בראשיתם. להבדיל מאנשים אחרים שקראתי את דבריהם כאן - לא הצלחתי ללמוד לקבל את הסטומה שלי, למרות שחלפו חודשים. בכל החלפת שקית בכיתי ובכיתי ובכיתי. שנאתי את הסטומה שלי אימים, כעסתי עליה ללא הפסקה, לא יכולתי לקבל החלטה של ?חיים בשלום? עם הסטומה ועם האסון שקרה לי. אני אישה צעירה ובכל מקום שהגעתי אליו, בכל בית חולים וטיפול, הכרתי רק ?זקנים? שחולים בסרטן הזה. כולם מבוגרים ממני במינימום 15 שנה. סמוך למדיי לניתוח התפתח אצלי ליקוי ששמו פיסטולה רקטו-וגינלית. במקום שהצואה כולה תופרש לסטומה, חלקים נכבדים ממנה יוצאים דרך הווגינה. צואה מופרשת בכמויות גדולות מהנרתיק ללא שליטה או יכולת לעצור זאת. סיוט שקשה לתאר. על ?אובדן תחושת הנשיות? אין בכלל מה לדבר... לתיקון הפיסטולה עברתי ניתוח לפני כשבועיים. לאחר הניתוח התבשרתי בבשורה הקשה שהפאוץ? שלי נחרב כליל. הרקמות לא התאחו כיאות לאחר ההקרנות הקשות, והכול היה בפנים ?עיסה אחת גדולה?. אם לא די בכך, מהניתוח הזה התעוררתי עם סטומה אחרת. בשל אובדן הפאוץ? החליט המנתח שלי לסגור את האליוסטומי וליצור קולוסטומי במקומה. אני עדיין סובלת מגזים נוראים, יציאה ראשונה הייתה רק אתמול בכאבים שאותם אפשר להשוות רק לצירי לידה. ממש כך. כאבים איומים. אני מקווה שהדברים יסתדרו אט-אט (עדיף ?מהר-מהר?, אך מניסיוני הקשה בשנה האחרונה אני יודעת שזה לא הולך). בתוך כל הסבל שלי, אני מבקשת להמליץ על הרופא שלי, פרופ? אבי (אבירם) ניסן. לפני חודשים אחדים מונה למנהל היחידה לכירורגיה אונקולוגית בבית החולים ?בלינסון? במחלקה כירורגית ב? (מחלקה מופלאה שבה זכיתי לטיפול מעורר השתאות ויש בה גם אחות סטומה נהדרת - גילי שמה). אל פרופ? ניסן הגעתי לאחר ייעוץ אצל פרופ? רייסמן. לצערי או לשמחתי, לא יכולתי לסבול את היהירות של פרופ? רייסמן. יסלחו לי מטופליו הרבים של פרופ? רייסמן בפורום הזה: אין בכוונתי חלילה חלילה חלילה לדבר בו רעה; אני רק רוצה לומר שלא כל רופא - יהיה מעולה ככל שיהיה - מתאים לכל מטופל. ייתכן שלא הייתה תקשורת טובה בינינו. אני יודעת שהוא רופא טוב שהציל המון המון חולים. כלפיי הוא היה יהיר, לא קשוב, לא עדין. פרופ? ניסן (שכמעט מתעקש שמטופליו יכנו אותו ?אבי?) הוא מנתח גדול, אדם אכפתי ורגיש יותר מכל כירורג שהכרתי. את ?צלילתי? להרדמה בניתוח האחרון חוויתי בעודו אוחז בכף היד שלי - ולא, זה לא היה ניתוח ?פרטי?, אלא במסגרת ציבורית לגמרי, בעיצומה של שביתת הרופאים האיומה הזאת. אז זהו, אני כאן, וגם אשמח לעזור מניסיוני ולענות לכל מי שצריך. ותודה שוב לך הודיה על הפורום!

21/08/2011 | 11:17 | מאת: זואי

מאחלת לך רפואה שלמה ומקווה שתרגישי טוב במהרה. נראה לי, מנסיוני הדל, שמערכת היחסים עם הסטומה, במיוחד כשיש ידיעה שהיא זמנית, היא מורכבת מאוד. כמו רכבת הרים ובעיקר עם הרבה תהומות. יכולה לספר לך שאם לא הייתי פונה לעזרה מקצועית, לדעתי לא הייתי יכולה לבד להגיע לאותו מקום בו קרה לי הסוויץ' במוח של הקבלה של השקית. מבינה אותך מאוד וזוכרת היטב את הבכי הבלתי פוסק והדיכאון הקשה. וזה בסדר גמור, גם כאן יש לפחות כמה... שמתעבים את השקית ומחכים לרגע... גם אני כמוך סבלתי מהצרה של פיסטולה רקטוווגינלית. אלוהים, זו הייתה מכה. אצלי זה התגלה 5 ימים לאחר הניתוח בו הוצאה הסטומה ועוד הייתי במצב בו לא יכולתי בכלל להסתכל על השקית ולתפעל הכל לבד, שכבתי במחלקת נשים (אצלי כל הבגלן קרה ממחלה גניקולוגית) וכשראיתי משהו חשוד על התחבושת והייתי צריכה למסור אותה כל כמה זמן לאחות לבדיקה - ההשפלה היתה נוראית. וכשבסופו של דבר אחד מהגניקולוגים עלה על סוג ההפרשה, אף אחד שם לא הבין מה קרה ושמו עלי השגחה כאילו כל רגע אפרוש מהחיים. עד שקראו לכירורג.. חצי שנה עם הפיסטולה (שרק בגללה נשארתי זמן כה ארוך עם הסטומה, היא היתה אמורה להיות ל3 חודשים בלבד) ונכנסתי לניתוח תיקון. אחד הניתוחים היותר מזעזעים שעברתי, דרך הפרינאום ועם השתלת רשת ביולוגית. לקח יום יומיים וידעתי שזה נכשל (על אף שלא האמינו לי!) עברה עוד חצי שנה בה כמובן הפיסטולה לא רק שלא תוקנה אלא גם גדלה (הרחיבו לי אותה יפה יפה עם בדיקות פולשניות) ועברתי ניתוח תיקון נוסף, הפעם בפתיחת בטן. היום - 8 חודשים אחרי אותו ניתוח אני יכולה להגיד - הפעם זה הצליח... וגם העיפו לי את הסטומה. יקירה, מה אומר... כואב לקרוא את סיפורך. מקווה שדברים יסתדרו ושהכל יבוא על מקומו בשלום. לא פשוט מה שאת עוברת. הלוואי הלוואי ותמצאי את הכוחות להתמודד עם הכל ולמצוא נחת ושקט.

בראש ובראשונה מאחלת לך רפואה שלמה!! הצטערתי מאוד לקרוא את סיפורך הכואב. עברת שנה קשה ואני מקווה שמעכשיו הכל יתחיל להשתפר, תחלימי, תתחזקי ותמצאי את הכוחות מחדש! גם אני, כמו זואי, מכירה יותר מדי טוב את הבכי הבלתי פוסק... אוי כמה שאני בכיתי, יום ולילה, גם מתוך שינה ירדו לי דמעות. כן כן! אצלי אבל זה היה מצב אחר. הייתה תקופת הסתגלות והשלמה עם הסטומה עוד לפני שיצרו אותה. כשהבנתי שאין ברירה ורק סטומה יכולה לעזור לי לנהל חיים תקינים, נכנסתי לתקופת משבר קשה של כמה חודשים, של קודם כל אבל, דיכאון קשה, ולאט לאט של השלמה עד להחלטה מלאה. אל יצירת הסטומה הגעתי כבר לגמרי שלמה עם החלטתי וקיבלתי אותה בזרועות פתוחות, כי יחסית לאיך שחייתי במשך כ"כ הרבה שנים, הסטומה היא הרע במיעוטו. אחרי יצירת הסטומה כשנוכחתי לדעת ולהרגיש! עד כמה שהיא מקלה עלי את החיים - מאותו רגע פשוט אהבתי אותה. בשבילי זאת הייתה הקלה גדולה ופשוט גן עדן לעומת מה שסבלתי לפני, לכן קיבלתי אותה בשמחה. כ"כ צר לי לשמוע שהפאוץ' לא הצליח :( וצר לי שנאלצת לעבור את כל שעברת. אני שמחה שיש לך רופא טוב ואכפתי! זה כ"כ חשוב! תודה על השיתוף החשוב! אני מאחלת לך שתמצאי את הכוחות מחדש. אני יודעת כמה שקשה לך עכשיו. אבל עם הזמן הקושי הולך ופוחת, הדברים מתבהרים ולומדים להסתגל ולהשלים. ואפשר לחיות עם סטומה. לא רק שאפשר, אלא אפשר לחיות טוב מאוד אפילו!! :):) תהיי חזקה ותחזיקי מעמד!! והכל בסופו של דבר תלוי בגישה שלנו, כי עם גישה חיובים אפשר להתגבר על כל מכשול. כוחות הנפש הם עצומים ואדירים ושום מגבלה פיסית לא יכולה לשבור נפש חזקה! אמנם לא בין לילה מתגברים על מהלומה כמו זו שעברת, זה בוודאי לוקח זמן. לי לקח שניםםםם, אבל זה אפשרי. את יותר ממוזמנת להיכנס, להשתתף, לשתף ולעזור כאן בפורום!! הרי המטרה של הפורום היא שבעלי הסטומה ידברו ביניהם. אמנם יעל ואני דאגנו לפתוח את הפורום, אבל לא בגלל שאנחנו יודעות יותר מכל בעל סטומה אחר, אלא בגלל שהיה חשוב לנו שיהיה פורום לבעלי סטומה, לכן נשמח מאוד לנוכחותם של כמה שיותר בעלי סטומה, לדעות, העצות, התנסויות השונות וכו' וכו' של כמה שיותר אנשים בעלי סטומה, או גם בעלי סטומה לשעבר. וגם אם סתם בא להוציא קיטור, זה בדיוק המקום לעשות את זה! ;) מבינים אותך ומחזקים אותך, קרן! עצם העובדה שאת כאן איתנו, היא דבר ראשון הדבר החשוב וללא ספק היקר מכל! ואת תראי שיבוא יום, בקרוב מאוד, שהשמש שוב תחייך אליך חיוך גדול :)

הי קרן, ראשית ברוכה הבאה אל הפורום. אני מאוד שמחה ששיתפת אותנו במה שעברת. אני חושבת שחשוב מאוד עבור החולה עצמו לפרוק ולספר את מה שעבר וחשוב גם עבור כלל החולים לשמוע מגוון רחב של סיפורים, גם אם הם אינם פשוטים, מהם כל אחד יכול ללמוד ולהפיק עבור עצמו. אני מודה שמעולם לא שמעתי על המנתח שניתח אותך ואני שמחה מאוד שבחרת לספר עליו פה בפורום. אין הרבה מאוד רופאים בארץ שהם גם אנושיים וגם רופאים מעולים וכל רופא נוסף שיתווסף למאגר הרופאים המוכרים והמומלצים יכול רק להועיל ולעזור לאנשים בעת הצורך. מאוד הזדהיתי בדברייך עם מה שסיפרת על חוסר קבלת הסטומה. גם אני הייתי כך. שנאתי את הסטומה שנאת מוות. העדפתי למות מאשר לחיות עם סטומה ואני לא סתם אומרת את זה, ממש הרגשתי כך ולצערי גם פעלתי אקטיבית בכיוון זה. לי לקח למעשה כמעט 5 שנים להגיע למצב בו אני מתחילה לחיות עם הסטומה שלי בשלום. ולאורך כל הזמן בו שנאתי את הסטומה ונגעלתי ממנה רק עצבן אותי לשמוע אנשים שאומרים לי שהזמן יעשה את שלו ושבסוף אחיה איתה בשלום, זה נראה לי הזוי ובלתי נתפס. גם אני הייתי אמורה להיות עם סטומה זמנית אבל עקב פאוץ לא מתפקד הגעתי חזרה לסטומה שיש לי כיום. אני שומעת מסיפורך כי עברת טלטלות וקשיים פיזיים ורגשיים לא קלים ויש עוד דרך לפנייך בדרך להחלמה. אני חושבת שהשיתוף והכתיבה בפורום יכולים בהחלט לעזור לך בדרך זו. אז ברוכה הבאה ונקווה לראות אותך כאן עימנו בהמשך, לאט לאט מחלימה, גופנית ורגשית.

30/08/2011 | 14:34 | מאת: קרן

היי, יעל - תודה רבה רבה על תגובתך. מובן שהזדהיתי מאוד עם הדברים שכתבת. ותודה שכתבת אותם. ולכולכן - תודה על קבלת הפנים החמה והמשתפת.קצת חבל שהפורום לא חי ותוסס יותר (לפחות כמו הסטומות האלה, חסרות המנוחה...). אני מקווה מאוד שניפגש במפגש הבא של 'צעירים בעלי סטומה'. אני מחזיקה כבר שבוע את טופס ההרשמה ששלחה לי סילווי - ולא עושה עם זה כלום. כנראה עוד מחסום שאני צריכה לעבור... להתראות!

31/08/2011 | 17:21 | מאת: ליאת

קרן נגעת ללבי ..שולחת חבוק ומאחלת רק טוב!!!!!

03/12/2011 | 18:52 | מאת: נועה

שלום קרן, מקווה שאת מרגישה הרבה יותר טוב היום! אני מבררת על פרופ אבי ניסן עבור חבר. האם את יודעת איך ניתן להגיע אליו? מס' טלפון במרפאה או פרטי? האם מקבל פרטי? תודה רבה לך והמון המון בריאות, נועה

01/07/2012 | 12:35 | מאת: ירון

.מה המס' פל' שלו .\?

14/04/2013 | 22:39 | מאת: בובה

תודה רבה!

מנהלי פורום סטומה - תמיכה