אמא שלי

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

01/05/2013 | 09:58 | מאת: אורנה

אמא שלי עברה ניתוח להסרת גידול גדול מהמעי היא היתה עם סתומה בערך כשנה וחצי ואז עשו ניתוח כדי להסיר את הסתומה ולהחזיר הכל למקום כתוצאה מהניתוחים נוצר שבר שגורם לחסימת מעיים היינו כמה פעמים בבית חולים ושם נתנו עירוי עם חומר כדי לפתוח את החסימה אבל אחרי שלושה ימים זה שוב נחסם הרופאים אומרים שניתוח מסוכן והם לא ממליצים בגלל גודל הבטן. שאלתי מה אפשר לעשות היא לא יכולה לאכול היא מקיאה כל מה שהיא שאוכלת זה לא חיים גם יש חולשות מזה שהיא לא אוכלת כמו שצריך

01/05/2013 | 14:46 | מאת: דין

מצטער לשמוע על המצב. אנחנו אנשים "מן השורה" ולא יכולים לתת לך יעוץ רפואי (אלא אם כן מישהו במקרה עבר או מכיר משהו דומה). מה לגבי חוות דעת נוספת? אני יכול להמליץ לך בחום על הכירורג שלי והגיבור שלי ד"ר חיים פארן מנהל מחלקה כירורגית א' מ"מאיר" (מישהו מכם במקרה טופל אצלו אגב?)

05/05/2013 | 08:09 | מאת: אורנה

אני מחפשת תשובה אצל אנשים מהשורה כי הרופאים שפנינו אליהם לא נתנו מענה . לפעמים נסיון של משהו אחר יכול להואיל לשני

05/05/2013 | 08:09 | מאת: אורנה

אני מחפשת תשובה אצל אנשים מהשורה כי הרופאים שפנינו אליהם לא נתנו מענה . לפעמים נסיון של משהו אחר יכול להואיל לשני

הצטערתי מאוד לשמוע על מצבה של אמך ומאחלת שיפור ורפואה שלמה בקרוב! ע"פ תיאורך, אין ספק שבדרך זו אמך לא יכולה להמשיך. יש למצוא פתרון, לפחות באופן המידי, לחוסר התזונה. כמו שדין הציע, חשוב קודם כל להתייעץ עם הכירורג או רופא גסטרו. אם הרופאים הנוכחיים לא יודעים להציע פתרון/עזרה, זה לא אומר שאין פתרון, לכן כדאי להתחיל לפנות לרופאים נוספים לחוות דעת נוספות ואפשרויות טיפול. אני לא מכירה את הנושא כ"כ, אבל מה שאני יודעת שיכול להיות שבמקרה זה אפשר להיעזר, לפחות בינתיים, בכל מני תוספים להשלמת התזונה, כמו אנשור ועוד סוגים שונים שמגיעים באבקות, נוזל וכד'. שווה לברר עם הרופא לגבי השלמת התזונה עם דברים כאלה לפחות כשלב התחלתי, כדי שקצת תתחזק. מקווה שמצבה ישתפר בקרוב! תעדכני אותנו!

05/05/2013 | 08:15 | מאת: אורנה

פנינו למיספר רופאים ותשובתם היא לרדת במישקל אבל בנתיים כל מה שהיא מכניסה לפה היא מקיאה. אני ניתקלתי באתר הזה בטעות כאשר גלשתי סתם ויש פה אנשים עם ניסיון לצערי ואול אמצע משהו עם בעיה דומה שיש לו פתרון

01/05/2013 | 21:50 | מאת: ברק

אם היא לא יכולה לאכול אולי כדאי לשקול TPN. הזנה תוך ורידית. זה משפיע על הכליות אבל אולי אין ברירה. בכל מקרה, נשמע שכדאי לפנות לרופא. מאחל לה רפואה שלמה!

02/05/2013 | 02:09 | מאת: בובה

פרופסור אבירם ניסן בהדסה עין כרם, הוא היום מנהל את כל האגף הכירוגי, הוא האיש שיכול לתת לך מענה והוא מלווה אותי רבות, גם טס לניתוח איתי בצרפת. כמו כן יש את פרופ גולדמן ודר קריב באיכילוב, אותם פחות מכירה באופן אישי אבל הם ידועים... בהצלחה!

02/05/2013 | 14:16 | מאת: רן

- נסו לפנות לבית חולים נוסף - רצוי אחד מבתי החולים הגדולים (איכילוב, תל השומר, ביילינסון, הדסה, שערי צדק). התייעצו עם הרופאים הבכירים שם. - התייעצו עם רופאים פרטיים - אפשר גם להזמין אותם לבית החולים במידה ואתם לא יכולים לעזוב את המחלקה

מנהלי פורום סטומה - תמיכה