צורך בתוספת ויטמינים בילדה הומוזיגוטית ל-MTHFR

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

22/07/2019 | 15:06 | מאת: איילה

שלום, ילדה בת 4 הומוזיגוטית ל-MTHFR. קיבלנו ייעוץ מהמטולוג ילדים ליטול ויטמין B6, B12 וחומצה פולית (בלי מינונים). חיפשנו ומצאנו שיש כמה סוגי דובוני גומי של חברות שונות המכילות ויטמינים רבים כולל 3 הנ"ל במינונים שונים. באחד לדוגמא יש 150 מק"ג חומצה פולית, 1 מק"ג ויטמין B12, ו-1.1 מ"ג ויטמין B6. המינונים האלו נראים מספקים או שיש צורך בהרבה יותר כי זה לטיפול ולא למניעה?

שלום אבקש לחדד מדוע החליטו לטפל בה? האם היו ארועים של פקקת? הממצא הגנטי הנ"ל בדרך כלל אינו דורש התיחסות ממתין לתשובתכם דרור

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים