חוסר ברזל ואנמיה - שאלה

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

02/06/2019 | 13:03 | מאת: מאיר

בת 15, פעילה, רוקדת 5 פעמים בשבוע, מרגישה טוב, תיאבון תקין, ללא ירידה במשקל. מחזור חודשי חזק, שינה לא מספקת (בד"כ 6-7 שעות בלילה) בבדיקת דם המוגלובין 8.6, ברזל 12, פריטין 10. האם מחייב עירוי ברזל או שאפשר לקחת כדורי ברזל ולעקוב אחר ההתקדמות?

שלום השאלה שלך חשובה ונשאלת ע"י חולים רבים הסובלים מאנמיה מתן ברזל בעירוי מביא להשפעה מהירה יותר ובדרך כלל גם משמעותית יותר עירוי כזה אינו תלוי בספירה מהמעי ולכן מתן תוך ורידי "מגשר" על בעיות רבות במעי. מתן דרך הפה נפוץ מאד וחולים רבים מאד עם אנמיה קלה מטופלים כך ממליץ שתפנו להמטולוג לקבלת החלטה פרטנית הנכונה למקרה ספציפי זה דרור

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים